XS
SM
MD
LG

EL: Prva pobjeda Zvezde, nada za finale i dalje postoji

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Bajern sa 72-63 i tako su ostvarili prvu pobjedu na završnom turniru juniorske Evrolige.

Zvezda je jako loše otvorila meč. U napadu su se mučili i dugo su bili na samo jednom poenu. Kako je vrijeme prolazilo, polako su hvatali ritam. Ipak, prvi period Bajern je dobio sa 16-12. U drugom periodu Zvezda je zaigrala mnogo bolje. Sjajna odbrana prisiljavala je Bajern na greške a iz dobre odbrane Zvezda je dolazila do lakih poena. Dobru igru Zvezda je krunisala vodstvom 35-26 na poluvremenu.

Bajern je bolje ušao u nastavak i prišli su na -5 u jednom trenutku. Tada Zvezda pravi seriju 9-0 i odlazi na +14. Bajern se nije predavao i serijom 7-0 vratili su se u igru. U poslednjem periodu Bajern je konstantno prijetio a Zvezda nikako nije mogla da slomi otpor rivala. Ipak, serija poena Bojana Tomaševića dotukla je Bajern i za Nijemce više povratka nije bilo.

Zvezdu je do pobjede predvodio Lazar Vasić sa 15 poena, Tomašević  i Popović dodali su po 14 a najveći indeks imao je Arijan Lakić, koji je imao šest poena, devet skokova, sedam asistencija i dvije ukradene lopte. Bajern je predvodio Saša Grant sa 18 poena i pokazao je da je ogroman potencijal. Njegovo ime treba zapamtiti jer ima samo 16 godina a ima nevjerovatne fizikalije.

Ovom pobjedom Zvezda je ostala u igri za finale. Potrebno joj je da dobije Stela Azuru sutra ali i da Talijani danas dobiju Huventud.

Foto: Evroliga