XS
SM
MD
LG

Nikola Eskić dobio poziv u U21 reprezentaciju: Mnogo mi znači poziv

Na spisku selektora Vinka Marinovića po prvi put se našlo i ime Nikole Eskića.

Mladi fudbaler Napretka iz Kruševca svojim odličnim igrama u dresu Superligaša Srbije se nametnuo selektoru Marinoviću.

Prije nekoliko mjeseci u intervjuu za naš portal rekao je da se nada selektorskom pozivu, a eto on je vrlo brzo i stigao na njegovu adresu.

- Naravno da mi mnogo znači poziv da nastupam za reprezentaciju. Osjećaj je stvarno izvanredan i zahvalan sam ljudima koji su mi dali priliku, a na meni je da se pokažem u najboljem svjetlu i opravdam to što se od mene očekuje, rekao je za Sport1 novopečeni reprezentativac BiH, Nikola Eskić.

Napredak je sezonu završio juče, pa je mladi fudbaler dobio već danas slobodno da se vrati kući, te malo odmori do okupljanja reprezentacije. Kaže da je zadovoljan sezonom i zahvalan je treneru Miloradu Kosanoviću što mu je dao više prostora za igru.

- Šef Milorad Kosanović mi je dao šansu, i prije svega sam mu zahvalan na tome. Ja sam zadovoljan svojim učinkom u ekipi u ovoj sezoni. Postigao sam par golova, imao i nekoliko asistencija. Naravno, uvijek može bolje i ja ću se truditi da sljedeća sezona za mene bude još bolja.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će se za prijateljski duel sa Albanijom okupiti 23. maja u Međugorju, a tri dana kasnije će otputovati u Albaniju.