XS
SM
MD
LG

Bilbija debituje u Premijer ligi

Da je manifestacija “Dan fudbala Republike Srpske” u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, FSRS i Sportskog žurnala ustvari odskočna daska za mnoge laureate pokazuje i najnoviji primer mladog arbitra iz Prijedora Luke Bilbija.

Laureat za 2017. godinu dobio je veliko priznanje od Komisije za sudije i suđenje FS BiH kao jedan od najboljih sudija u Prvoj ligi Republike Srpske da sudi utakmicu poslednjeg 32. kola Premijer lige BiH – Lige za opstanak u Banjaluci između nekadašnjih jugoslovenskih prvoligaša Borca i tuzlanske Slobode. Bilbija je jedan od najperspektivnijih fudbalskih sudija u Srpskoj i BiH, a kako stavri stoji najverovatnije će kao prvoplasirani u entitetskom takmičenju sledeće sezone suditi susrete elitnog ranga “Dejtonske zemlje”, pa bi mu ovo trebalo da bude svojevrsan uvod.

Praksa arbitara je da ne daju izjave za medije, ali nema sumnje da je ovaj mladi Prijedorčanin srećan činjenicom da je izabran za glavnog arbitra susreta Borac – Sloboda. Biće to prva premijerligaška utakmica u ulozi glavnog sudije s obzirom da je jednom obavljao ulogu četvrtog arbitra u eliti BiH.

Luka Bilbija je samo nastavio put sudijskih dobitnika nagrada na “Danu fudbala Republike Srpske” kao što je bila ona za sudiju finala Lige šampiona 26. maja u Kijevu Milorada Mažića Zlatna povelja “Miljan Miljanić”, odnosno priznanje Draganu Petroviću iz Banjaluke koji je postao internacionalni sudija sa FIFA znakom. To znači da Republika Srpska i organizatori manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” u hotelu “Bosna” prepoznaju kvalitet za budućnost one koji imaju zaista istinske vrednosti.