XS
SM
MD
LG

Foča bila domaćin selektiranja za reprezentacije U-13 i U-15

Foča je juče bila domaćin selektivnog okupljanja dječaka rođenih 2006. i 2004. godine, iz područnih fudbalskih saveza iz Hercegovine. Za organizaciju i selektiranje bili su zaduženi predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske: Veljko Cvjetinović, selektor, i Zoran Vujat, sekretar stručnog štaba reprezentacije U-13, Denis Malešević, selektor,  i Dejan Todorić, sekretar stručnog štaba reprezentacije U-15.

Zoran Vujat, stručni saradnik za omladinski fudbal u FS RS i sekretar reprezentacije U-13, ističe da su ovo redovne aktivnosti FS RS u sklopu akcije „Dani fudbala“.

Na selektiranju u Foči bilo je 35 dječaka iz hercegovačkih klubova. Rađeno je po istom principu kao i u Vlasenici. Mali fudbaleri su bili podijeljeni u grupe, odigrane su kontrolne utakmice po 40 minuta, na terenu  16 do 16, svi su dobili priliku da pokažu šta i koliko znaju. FS RS je obezbijedio lanč pakete za sve prisutne, a obaveza klubova, iz kojih su dječaci došli, bila je da im obezbijede prevoz. Nas u ponedjeljak čeka okupljnje mladih fudbalera iz zapadne regije, u Brodu, a nakon toga selektori će  napraviti spiskove dječaka koji će biti pozvani na finalno okupljanje, a poslije slijedi izbor onih najboljih, koji će činiti reprezentacije U-13 i U-15 za ovu godinu“, kazao je Vujat.

Selektor reprezentacije U-13, Veljko Cvjetinović, istakao je da FS RS ovom akcijom promoviše omladinski fudbal.

„Pored izbora najboljih fudbalera u ovim kategorijama,  FS RS na ovaj način promoviše igrače  i pruža im priliku da se uporede  sa vršnjacima širom Republike Srpske, da u svom fudbalskom stažu imaju selektiranje i da se, učestvujući na turnirima, uporede sa vršnjacima iz regije i šire. Obje reprezentacije će tokom ove godine sigurno učestvovati na po dva turnira, a moguće je da će biti još nekih prijateljskih utakmica. Najbitnije je da mi imamo spremne ekipe, a konačni spiskovi će se znati u junu“, istakao je Cvjetinović.