XS
SM
MD
LG

Ugasiti Zvijezdu 09

Derbi meč 6. kola Lige za šampiona igra se u Istočnom Sarajevu. Domaća Slavija čeka na svom terenu lidera šampionata Zvijezdu 09. Dolaze gosti sa namerom da trijumfuju i kući se vrate sa tri velika boda. U slučaju pobede verovatno bi rešili i definitivno pitanje odlaska u Premijer ligu. Njihov jedini protiv kandidat Rudar Prijedor gostuje Tekstilcu. Ima Zvijezda 09 sedam bodova prednosti, a Slavija joj je verovatno uz odlazak u Prijedor i najveći izazov do karaja šampionske trke. U domaćem taboru su spremni za ovaj okršaj i nadaju se da će uspeti još više doprineti dramatičnoj šampionskoj završnici.

- Zvijezda 09 je sigurno, a to stalno govorim, uz Prijedorčane naš najbolji tim. Imaju kvalitetan sastav. Znaju šta hoće i kako doći do toga. Igraju na rezultat. Ne bi se moglo reći da umiru u lepoti, ali da su ''namešteni'' na pobednički ritam jesu. Jesenas smo imali pravi okršaj na našem stadionu. Dobili su nas 3:4. Bila je to utakmica za sladokusce i evo prilike da im se revanširamo. Nemamo nikakv imperativ. Želimo da se nadmećemo, a neka pobedi bolji, kaže trener Slavije Goran Smić.

Neće on ni u ovom susretu moći računati na sve najbolje fudbalere.. Odsustvuju zbog povrede Prutina, Stojanović i Veljović. Žuti kartoni su zaustavili mladog Babića, a zbog kršenja klupske discipline Marko Marković je sklonjen u stranu.

-Bez obzira što nam nedostaje nekoliko igrača, mi ćemo na teren sa namerom da se nadmećemo i da uzmemo sva tri boda. Jasno je da će nam neki igrači nedostajati, ali ni ovako nećemo biti loši. Znam da su fudbaleri  aposlutno spremni za borbu i imaju veliku želju da uzmu tri boda. Nama bi ona mnogo značila u borbi za treće mesto. Želimo da budemo u samom vrhu,a uz sve to igrate protiv lidera. Eto prilkike da se nademećemo sa kvalitetnim igračima, a istovremeno se nadam da će dolazak Zvijezde 09 privući i veći broj navijača na tribine. Potrebna nam je podrška sa tribina, zaključio je Goran Simić.

 


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36