XS
SM
MD
LG

Fudbaleri Radničkog 1923 dočekuju lidera

U 28. kolu Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 ugostiće u nedelju, 20. maja, od 17 časova na stadionu „Čika Dača“ aktuelnog lidera na tabeli, ekipu Proletera iz Novog Sada. Iako su još ranije obezbedili opstanak u ligi, igračima kragujevačkog prvoligaša svakako neće nedostajati motiva da „skinu skalp“ lideru i najozbiljnijem kandidatu za viši rang takmičenja, a ujedno i produže pobednički niz na svom terenu.

„Crveni“ zaista igraju sjajno pred svojim navijačima ove polusezone, pa će tako u utakmici sa Proleterom tražiti petu uzastopnu pobedu na „Čika Dači“. Upravo su i ovi uspešni rezultati na domaćem terenu Kragujevčanima omogućili da znatno mirnije dočekaju samu završnicu sezone, bez straha od ispadanja iz ovog ranga takmičenja. Naravno, to će ostaviti dovoljno prostora i treneru Kovačeviću da pruži još veću minutažu mlađim igračima, onima koji predstavljaju budućnost Radničkog i kragujevačkog fudbala.

Poraz u Pirotu minulog vikenda nije ozbiljnije uzdrmao igrače kragujevačkog tima, koji su protekle nedelje vredno trenirali spremajući se za duel sa Novosađanima. Proleter je trenutni lider na tabeli Prve lige Srbije i najozbiljniji kandidat za ulazak u superligaški rang takmičenja. Ukoliko Novosađani osvoje tri boda u Kragujevcu i teoretski bi obezbedili plasman u Super ligu, pa će zato biti izuzetno motivisani u predstojećoj utakmici.

Proleter je jesanas slavio protiv Kragujevčana na svom terenu sa 2:0, u utakmici koju je obeležio sudija Milan Mitić iz Leskovca spornim odlukama na štetu gostujućeg sastava, nakon čega je usledila oštra reakcija i saopštenje iz redova Radničkog 1923. Nadajmo se da će sutrašnja utakmica proteći u znatno mirnijoj, sportskoj atmosferi, naravno, uz fer i korektno suđenje sudijske trojke.

U ostalim mečevima 28. kola Prve lige Srbije sastaju se: TSC – Sloboda, Inđija – Temnić 1924, Teleoptik – Radnički (P), Novi Pazar – Bežanija, Sinđelić – Dinamo, Jagodina – Budućnost i ČSK Pivara – Metalac.