XS
SM
MD
LG

Asentić vodio Zvijezdu 09 do pobjede u Istočnom Sarajevu

 

 

Fudbaleri Zvijezde 09 savladali su danas u Istočnom Sarajevu domaću Slaviju sa 3:0 u utakmici 6. kola Lige za prvaka, a goste je do pobjede vodio bivši igrač Slavije, Luka Asentić sa dva postignuta pogotka u prvoj i zadnjoj minuti utakmice.

Već na isteku prve minute gosti iz Etno sela Stanišić stižu do prednosti od 1:0. Selmir Mahmutović je po desnoj strani izbjegao ofsajd zamku, a onda uposlio Luku Asentića koji lako pogađa mrežu svog bivšeg kluba. Uzalud su tražili domaći da je Mahmutović bio u ofsajdu, Aleksandar Smiljanić je pokazao da je igrač u liniji.

Nakon tog gola utakmica je upala u jedan miran ritam. Niti jedni ni drugi apsolutno ništa nisu pokazali na terenu. Zvijezda 09 je držala loptu, pokušavala da iza visoko postavljene odbrane Slavija izbaci svoje napadače, ali su Luka Asentić i Ermin Huseinbašić konstantno hvatani u ofsajd zamke, te je zastavica Aleksandra Smiljanića više bila u zraku, nego spuštena.

U 11. minutu gosti traže penal. Selmir Mahmutović je utrčao u kazneni prostor, pao, a iako je tražio da sudija Aleksandar Njegomirović pokaže na bijelu tačku on je samo odmahnuo rukom.

Mnogo su, inače, nervozni u ovoj utakmici bili i jedni i drugi. Stalno su ulazili u verbalne duele, pa je Njegomirović imao pune ruke posla da ih smiri.

Veliku priliku Zvijezda promašuje u 32. minutu. Izbjegao je Selmir Mahmutović ofsajd zamku, i umjesto da šutira, krenuo je da zaobilazi golmana Butorovića, no previše ukoso je otišao, pa je propala ta fenomenalna šanse za goste.

Odmah iza toga Slavija je u velikoj šansi. Prvo je probao Slađan Antić, golman Nikola Lakić odbio loptu na 13-14 metara, a odatle Dino Hasković polu makazicama pokušava, no Nikola Lakić ponovo brani.

U 42. minutu Slavija postiže pogodak, Luka Milisavljević je bio uporan, i uspio je da je prebaci preko Babića, no sudija Tomislav Gračanin je podigao zastavicu i pokazao da je ofsajd.

I onda kada se očekivao kraj prvog poluvremena Zvijezda 09 uspjeva da udupla prednost. Ponovo je po desnoj strani pobjegao Selmir Mahmutović, odigrao povratnu loptu za Damjana Krajišnika koji šutira sa dvadesetak metara, pogađa stativu, ali se lopta od leđa Ivana Butorovića vraća u gol.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Slavija.  Slađan Antić je pokupio jednu odbijenu loptu, a sa gol linije Delimir Bajić izbija loptu u korner. Pet minuta kasnije Nemanja Pušara je zamalo zakasnio na loptu na drugoj stativi, a onda iza toga ponovo su u duelu Bajić i Pušara, no defanzivac Zvijezde 09 je kao I većim tokom meča bio uspješniji.

Zvijezda u 68. minutu prvi put ozbiljnije prijeti u nastavku. Damjan Krajišnik je poslao sjajnu loptu pored uspavane odbrane Slavije na desnu stranu, Ermin Huseinbašić je izašao sam na Ivana Butorovića, šutirao je snažno, ali je pogodio prečku Slavijinog gola.

Dvije minute kasnije šutem sa distance uzvratio je Jovan Parađina, no to je otišlo preko gola.

Do kraja utakmice i jedna i druga ekipa su nešto mirnije odigrali utakmicu, a  ponovo u samom finišu poluvremena Zvijezda 09 stiže do gola. Luka Asentić se našao na pravom mjestu i pogodio za konačnih 3:0.

FK SLAVIJA – FK ZVIJEZDA 09 0:3 (0:2)
SRC Slavija
Gledalaca: 200
Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Strijelci: 0:1 Asentić 1, 0:2 Krajišnik 45+1, 0:3 Asentić 90
Žuti kartoni: Milenković, Lalović, Butorović, Antić (Slavija), Makarić, Huseinbašić, Mahmutović (Zvijeza 09)

Slavija: Butorović, Milenković (od 46. Parađina), N.Pušara, Popovac (od 46. Muharemović) , Bojanić, Hasković (od 70. Minić), Milisavljević, Taušan, Antić, Lalović, A.Pušara

Zvijezda 09: Lakić, Babić, Bajić (od 71. Guzijan), Mahmutović (od 60. Filipović), Krajišnik, Huseinbašić, Zlatković, Mazić, Asentić, Makarić (od 28. Stanić), Tripković

FOTO GALERIJA


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36