XS
SM
MD
LG

Napredak odnio zlata vrijedan bod

U utakmici 6. kola Lige za ostanak odigranoj danas na Gradskom stadionu u Gradišci pred oko 200 gledalaca FK Kozara i Napredak iz Donjeg Šepka podijelili su bodove, odigravši 1-1.

Iako je ovo četvrta utakmica ove sezone Kozare i Napredka i svi se dobro poznaju, ipak su važni bodovi u igri, te prvih desetak minuta protiče u opreznoj igri na sredini terena. Prvi pokušava u 13. minuti Radoja iz slobodnog udarca, ali neprecizno. Malo zatim pomoćni sudija signalizirajući ofsajd prekida odličnu akciju Kozare kad mladi Petrović izlazi sam pred golmana Napredka. Uzvraćaju i gosti preko Zekića, ali bez veće opasnosti po gol Ilića. Igrao se 25. minut, Petrović Ognjen (mlađi Petrović) odlično prolazi po lijevoj strani i centrira, Kremenović spušta glavom loptu za natrčalog Radoju koji iz trka pogađa mrežu Napredka za vođstvo Kozare od 1-0. Do kraja poluvremena priliku da poveća vođstvo propušta najprije Petrović mlađi koji ne stiže na odličan centaršut Petkovića, dok malo kasnije šut Babića golman Arnautović sretno brani. Neprecizni su Radoja i Kremenović i na poluvrijeme se odlazi sa vođstvom Kozare od 1-0.

Počelo je drugo poluvrijeme u nešto sporijem ritmu, da bi u 52. minuti nakon što ga je uposlio Kremenović Radoja poušao lobovati istrčalog golmana Napretka, ali lopta zamalo odlazi preko gola. Malo kasnije Radoja pokušava iz slobodnog udarca, ali neprecizno. Isprobavaju šut Raspudić i Stjepanović, ali prvog blokira odbrana, dok je drugi neprecizan. Gosti se se orijentisali sve više na kontranapade i pokušava Zekić da prevari Ilića u 66. minuti ali ne uspijeva u tom. Odličnu šansu Petkovića kojeg je uposlio Stjepanović u 67. minuti odbrana Napredka izbacuje u korner, nakon kojeg je najviši u skoku Raspudić, ali je Arnautović na mjestu. I dok su svi već očekivali kraj, a navijači Kozare, popularni Žabari, koji su cijeliu utakmicu pjesmom bodrili svoje ljubimce, pripremali slavlje, u 93. minuti igrač Napredka izvodi aut, lopta nekako dolazi do Zekića koji se najbolje snalazi i matira Ilića za konačnih 1-1.

Ostala su još četriri kola do kraja Lige za ostanak i rješenja ko ostaje prvoligaš a ko putuje u niži rang. Već ove srijede, 23. 05. 2018. godine na rasporedu je 7. kolo u kojem će Kozara put Doboja, gdje će je ugostiti Sloga, da bi u subotu 26. 05. 2018. godine u okviru 8. kola Lige za ostanak Kozara na Gradskom stadionu u Gradišci ugostila Slobodu iz Mrkonjić Grada. Utakmice počinju u 17.30 h.FK Kozara: Ilić M., Petrović O. (od 84. min. Paštar M.), Kovačević M., Raspudić B., Petrović O., Radoja S., Kremenović V. , Mirković I., Babić N., Stjepano

FK Kozara: Ilić M., Petrović O. (od 84. min. Paštar M.), Kovačević M., Raspudić B., Petrović O., Radoja S., Kremenović V. , Mirković I., Babić N., Stjepanović N.(od 90. min. Zečević M.), Petković V.(od 89. min. Mirjanić A.),trener: Trivunović V., nisu igrali: Bojanić M., Petković Z., Aljetić B., Bubić Ž.

Napredak (Donji Šepak): Arnautović M., Sladoje S., Lukić M.( od 46. Marić D.), Jevtić S., Mijailović Ž.(od 63. min. Milošević D.), Biberdžić M., Zekić V., Mitrović V., Jovanović Lj., Zarić J., Matić Z., trener: Alimpić D., nisu igrali Trifković S., Petrović J., Stojanović T.

IZVOR: FK Kozara / FOTO: Goran Riro Radimirović 


Željezničar Sport Team 2 : 0 Sutjeska
Kozara 1 : 1 Napredak
Sloboda 1 : 1 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar Sport Team 28 9 5 14 32
2 Sloboda 28 9 5 14 32
3 Sutjeska 28 8 8 12 32
4 Kozara 28 6 10 12 28
5 Napredak 28 6 7 15 25
6 Sloga 28 5 9 14 24