XS
SM
MD
LG

I pored vodjstva Radnički poražen u finišu utakmice!

 

 

Sve je počelo na loš način po Piroćance. Već u 8. minutu neko od igrača domaćih je laktom udario i lice Filipa Tolića. Zbog povrede nosa morao je na snimanje u Bolnici.  Zamenio ga Filipović. Dva minuta kasnije još jedan naš igrač je povredjen. Filipa Stojanovskog je levokrilni napadač kolenom udario u butni mišić. Povreda je bila bolna,  Stojanovski  je na nosilima iznet sa terena i on je završio na snimanju u Bolnici. Ušao je Andjelković.

Filipu Toliću je u Bolnici konstatovana devijacija nosne kosti i povreda jagodične kosti. Snimak posle izlaska iz Bolnice. Intervencija će se raditi večeras u Pirotu.

Dobra igra Piroćanaca  od početka bila je najava da Teleoptik grubom igrom  u ovoj utakmici ima za cilj da zaustavi Piroćance u pokušaju da se spasu najgoreg. O njihovim namerama nam naš sagovornik nije želeo mnogo da govori, samo ga je iznenadilo  da Zemunci u meču koji za njih nema rezultatski prestiž igraju na ovakav način.  Sudija Široki srećom prvih 45.minuta sudio je korektno što je onemogućilo da se fudbalska utakmica pretvori u nešto gore.

Željko Dimitrov je u prvim minutima imao dobru priliku ali nije uspeo da realizuje. Nešto kasnije i domaći su ugrozili gol Stamenkovića, ali je mladi golman spretno intervenisao.

Vodila se velika borba na sredini terena u kojoj je Radnički delovao organizovanije iako bez svog najboljeg igrača Filipa Tolića.

U 39. minutu pirotski ,,mister gol,, je opravdao svoj naziv. Žordi Jovanović je u svom stilu ,,izlomio,, beka centrirao na prvu a Dimitrov uleteo i glavom poslao loptu koja se od prečke odbila u mrežu. Radnički je zasluženo poveo .

U drugom poluvremenu i daje velika borba na sredini. Pokušaji sa obe strane. Odbrana Radničkog i golman Stamenković za sada ne dozvoljavaju napadačima Teleoptika da ugroze pirotski gol. Željko Dimitrov i Spasić su takodje bili u prilici da ozbiljnije napadnu na gol domaćih.

75. minut  Radničkog 15 minuta dele od , videćemo, nadamo se, važne pobde ! 1:0 za Piroćance. Gledaoci na Stadionu su iznenadjeni da se ovako kvalitetna ekipa bori za opstanak. Medju njima mnogo poznatih fudbalskih lica. Sudija Široki za sada na nivou zadatka. Korektan.

84.minut – da li su nade ovim pokopane? Domaći su izjednačili na 1:1.  Nekako  je uvek tako, Radnički povede u gostima,  zaigra opreznije u nastavku i dozvoli domacinu da češće napada. Tako je bilo i sada.

88.minut – ponovo gol kao i na ranijim utakmicama. Nesmotrena igra u odbrani, domaći uspevaju da zbunjeni tim Radničkog još jednom iznenade, vode sa 2:1

Radnički je poražen. Od pohvala Beogradjana i njihovog iznenadjenja da se ovakav tim bori za opstanak Piroćanci nemaju ništa. Ostao je žal za šansom Željka Dimitrova u nastavku  kada nije uspeo da iz blizine prvi stigne do lopte i ubaci je u mrežu. Domaći umalo sami sebi nisu dali gol, pogodili su stativu.

Teleoptik je u nastavku bio uporniji, agresivniji, a fudbaleri Radničkog još jednom posle vodjstva na gostovanju izgubili utakmicu.

I na kraju kad je dobro – dobro je, kad je pošteno- pošteno je . Radnički jeste poražen, ali način na koji je utakmicu sudio Zoran Široki ZA SVAKU JE POHVALU. Svaka čast njemu i njegovim pomoćnicima. Da je Radnički na onih pet pokradenih utakmica imao ovakvo sudjenje ostao bi član Prve savezne lige.

 Mladi gospodine ŠIROKI svaka Vam čast !

I na kraju, ostajemo bez snage za bilo kakav zaključak. Sve je nažalost jasno. Rdnički danas nije izgbio prvenstvo, Radničkom su prvenstvo UKRALI,  Boško Andjelovski, Borko Mijailović, Dalibor  Manojlović, Čolović, Tripković. To fudbalska Srbije treba da zna! Taj spisak sudija i Kokeza treba da ima. I još mnoge druge. Kontrolore takodje.

Danas imamo samo reči hvaleza sudjenje Širokog u Zemunelu. Braavo! Ima nade za fudbal. Čestitke Teleoptiku. Igrali su za ,,sebe,, kako su rekli. I to je sportski! Samo ,,za sebe,,!!  Beograd je sačuvao svoje prvoligaše.  Nemamo šta da dodamo!

,,Beli,, nema nam druge. ,,Fudbalski rat,, kroz Srpsku ligu i pokušaj da Bog ipak vidi i vrati vam ukradenu pravdu.

Sve ostalo je u rukama predsednika Kokeze. Poslao nam je juče ohrabrujuću  poruku: sve  sudije koji kradu napolje!!!

Nije li malo kasno, gospodine predsedniče!

,,Beli,, gospodine Gorane Lazareviću,, bili ste zausta dostojanstveni ,,goreći,,  na mukama , bili ste zaista pravi gospodin,  glavu gore. Niste vi ispali iz Lige , vas su izbacili oni, koji su ,,skrojili,, ovo prvenstvo i odlučili se za vas.

Glavu gore! Fudbal nastavlja da se igra u Pirotu. Ko je bio uz vas i ko vas je voleo, voleće vas i u Srpskoj ligi, još jače, nadam se !

Prva liga Srbije 28.kolo: Teleoptik – Radnički   2:1 (0:1)

Radnički : Stamenković, Stojanovski (Andjelković) Nikolić, Dojkić, B. Mančić,  Tolić , (Filipović), Liščević, Jovanović, Petrov, Dimitrov, Spasić. Strelac Željko Dimitrov u 39. minutu