XS
SM
MD
LG

Ramović večeras možda bude operisan

Pobjeda u vječitom derbiju ostala je u sjeni teške povrede ljubimca Željinih navijača Sinana Ramovića. Nekoliko minuta prije kraja nakon jednog duela noga se okrenula. Po gestikulaciji svih na terenu vidjelo se, moglo se naslutiti da je povreda teže prirode. Svi su se hvatali za glavu i pozivali kola hitne pomoći. Sinan je na nosilima ubačen u kola hitne pomoći, potom završio u hitnoj.

Nikoga više nije zanimao rezultat. Svi se raspitivali o zdravstvenom stanju Ramovića, u finišu sezone najboljeg Željinog igrača. Koji se nije štedio. Radio je za cijelu ekipu. Netipično za ofanzivca upuštao se u žestoke duele, bilo je svuda.

Premda su prve informacije bile dosta crne, Sportske.ba saznaju da nisu stradali ligamenti. Za sportiste najteža povreda. Ramović bi već na jesen mogao na teren. Možda i ranije.

Pred Sinanom su teški sati. Večeras bi mogao biti operiran. Koliko god bilo teško Ramović je ovo prošao. Kao mlad nogometaš u Radniku je imao lom. Vratio se Sinan jači. Iznenadio sve pa i doktore. Zaredao je s dobrim partijama u GOŠK-u, Veležu, Goraždu, Mladosti. S reputacijom najboljeg polušpica je stigao na Grbavicu i preko noći postao ljubimac navijača. Bio je na korak do reprezentacije i ino transfera. Podršku Ramoviću iskazali su, osim navijača i igrača, te svih iz Želje, brojni sportisti, iz cijele BiH. Zovu i priželjkuju da se “Tini” ili Rama kako ga zovu što prije vrati na teren.

 


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40