XS
SM
MD
LG

Glasinac bije bitku za Prvu ligu

Ekipa Rukometnog kluba „Glasinac“ plasirala se na završni turnir Republike Srpske u Bijeljini, koji će biti održan 26. i 27. maja, što je ujedno najveći uspjeh ovog kluba od osnivanja.

Do završnog turnira stigli su osvojivši drugo mjesto u grupi istok, odmah iza ekipe „Lokomotiva“ iz Brčkog. Riječ je o rukometašima koji su rođeni 2004. godine i koji su veoma jaku konkurenciju ostavili iza sebe, kao što su RK „Bijeljina“, RK „Jedinstvo“ Brčko, RK „Drina“ Zvornik.

– Ovo je za nas najvažniji uspjeh od početka rada. Sa drugim mjestom smo prezadovoljni, ako sagledamo konkurenciju. RK „Bijeljina“ ima stotinu članova, koji su 2004. godište, a mi imamo samo dvanaest dječaka. Čast će nam biti predstavljati naš grad i takmičiti se protiv najboljih klubova iz Republike Srpske, koji imaju dugu istoriju i izgrađeno ime –rekao je trener RK „Glasinac“ Jovan Borovčanin.

Za svako takmičenje, pa i svaku utakmicu, neophodna su određena finansijska sredstva, a u ovom klubu ističu da je to ujedno glavni razlog što se prvi tim ugasio.

– Na završni turnir RS, iz RK „Glasinac“, putuje dvadeset četvoro članova. Od organizatora smo dobili dopis da je pansion po osobi 30 KM, a pored toga moramo obezbijediti prevoz i uvijek se nađu dodatni troškovi. Do sada smo imali odrđenu podršku od opštine Sokolac, pa se nadam da će nam pomoći da odemo i na ovaj turnir, jer to naša djeca zaslužuju. Mnogo su ozbiljni i predani radu i treninzima, zaista su dali sve od sebe i zasluženo se izborili za ovaj plasman. Mi smo ugasili prvi tim, jer je dvije godine zaredom osvajao Drugu ligu RS, ali zbog finansija nismo uspjeli preći u Prvu ligu. Sada smo sve napore usmjerili na mlađe članove – dodao je Borovčanin.

RK „Glasinac“ osnovan je 2011. godine, a u posljednje dvije godine djeluje kao škola rukometa, jer se prvi tim ugasio. U klubu treniraju tri ekipe, djeca 2004., 2002., i 2000. godište. Sa njima trenutno rade dva trenera, Jovan Borovčanin i Đorđe Radović.

IZVOR: Opština Sokolac /Autor: Jelena Marinković