XS
SM
MD
LG

BSK čeka Laktaše

Najzanimljiviju utakmicu 27. kola  Druge lige RS,  grupa Zapad odigraće stari rivali BSK i Laktaši. Susret je na progra mu danas , od 17.30, na Čairama.

Banjalučani vode grčevitu borbu za opstanak i jedan su od četiri kandidata za ispadanje u niži rang pored već precrta nog Željezničara. Remi sa Omarskom u srijedu dodatno je zakomplikovao situaciju, pa su četiri runde prije kraja Ro mantičari četiri boda udaljeni od sigurne zone, odnosno pozicije broj 14 koju zauzima Vranjak.

Utakmica sa Laktašima je biti ili ne biti za izabranike Željka Vranješa. Trener koji je jesenas vodio banjalučki Borac i koji je najzaslužniji za opstanak ovog premijerligaša u eliti na Čaire je preselio zimus sa misijom da BSK ostavi u drugoligaškom jatu. Ekipa pod njegovom komandom igra preporođeno, a u dosadašnjih jedanaest proljetnih kola ostvarila je učinak od pet pobjeda, tri remija i tri poraza.

S druge strane, Laktaši su muke oko opstanka davno prebrinuli pa sada igraju za prestiž i što bolji plasman na tabeli. Tako će biti i na ovom gostovanju, a sa novim bodovima bi se odbranila četvrta pozicija na koju pretenduju i Dubrave koje imaju svega bod manje.

Meč će voditi glavni arbitar Slađan Lazarević (Petrovo) sa pomoćnicima Draganom Todićem (Doboj) i Ljubišom Lukićem (Modriča). Delegat je Dejan Tomić (Gradiška), a kontrolor suđenja Željko Latinović (Gradiška).