XS
SM
MD
LG

Zakarić napušta Želju

Fudbaleri Željezničara su trijmfualno završili sezonu. Jučer je na Grbavici treći put ove sezone pobijeđeno Sarajevo što je utjeha navijačima Plavih za ponovni gubitak titule.

Pauza između dva prvenstva neće dugo trajati. Admir Adžem koji je možda i zaslužio ostanak na klupi je već zakazao prozivku za start nove sezone.

Igrači će se na Grbavici okupiti 10. juna, a ko će se odazvati mladom treneru prava je enigma.

Danielu Graovcu je istekla posudba, važeće ugovore više nemaju Jovan Blagojević, Saša Kajkut i Ivan Crnov koji se ruku na srce i nije proslavio dolaskom u Željezničar.

U ekipi više neće biti ni Zajka Zebe koji je jučer završio karijeru, a veliki hendikep za Plave je i teška povreda Sinana Ramovića. Odlični ofanzivac će pauzirati najmanje tri mjeseca.

Na prozivci će se pojaviti i Goran Zakarić, ali vrlo je izvjesno da u novoj sezoni neće odigrati niti jedan meč na Grbavici pošto već neko vrijeme dogovara inostrani angažman. Ozbiljan interes do sada je pokazala Olimpija.

Sigurno će biti i novih imena, a Manijaci su tokom sarajevskog derbija jasno poručili kakve igrače ne žele u timu.

“Prije nego za istrošenog igrača odlučite odriješiti kesu, razmislite da li je vrijedan trčati u našem dresu”, pisalo je na paroli najvernijih navijača Plavih.

Nova takmičarska godina za Željezničar će početi 12. jula utakmicom prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu. Osvajač Kupa BiH će svog rivala saznati na žrijebu zakazanom za 19. juni.

Željezničar Sarajevo


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40