XS
SM
MD
LG

Andrej srebrni u Slovačkoj

Andrej Borisogljebski, rođen 2002. godine, bivši košarkaš OKK SPARS Sarajevo, sa kojim je osvojio titulu prvaka BiH u kadetskoj konkurenciji u sezoni 2016/2017, koji je svoje prve košarkaške korake napravio u KK “Tri poena” na Palama, u svojoj debitantskoj karijeri, kao majmlađi igrač, braneći boje slovačkog tima BK IMC Považska Bistrica, danas je u F4 za juniore osvojio srebrnu medalju.

Završni turnir odigran je u Považskoj Bistrici je su nakon regularnog dijela sezone završili takmičenje ubjedljivo na prvom mjestu i stekli prednost domaćeg terena. Prije sedam dana, ovaj mladi košarkaš učestvovao je i na F4 za kadete u Slovačkom gradu Nitri. Iza njega je odlična sezona, gdje je u kadetskom timu bilježio prosječno 12,3 poena, 6 asistencija, 6 skokova 1 ukradena i 0,5 blokada.

Igrajući plej mejkera, najvjerovatnije će još jednu sezonu ostati u Slovačkoj. Njegov menadžer je proslavljeni slovenački košarkaš a sad vlasnik košarkaške Agencije Slavko Kotnik, koji je do skora zastupao NBA zvijezdu Gorana Dragića, MVP prošlogodišnjeg Eurobasketa.