XS
SM
MD
LG

Selma Gradinina karta za opstanak

Selma Omerović stigla je u pravi trenutak na klupu Gradine i osigurala klubu PŽL BiH i naredne sezone Dvadesettrogodišnja Selma Omerović karijeru u Gradini započela je kao igračica 2009. godine gdje se zadržala sve do 2015. Godine kada je spletom okolnosti prešla u Modriču gdje je nastavila svoju fudbalsku priču. Sljedeće godine, zbog povrede koljena, Selma Omerović odlučila je prestati igrati fudbal, posvetila se fakultetu i trenerskoj edukaciji, a viđali smo je i u ulozi sudije.

„Stigla sam u teškom trenutku i bila sam svjesna toga da sam 'u vatri' na početku svoje trenerske karijere. Mnogi su već otpisali Gradinu, atmosfera u klubu je bila poljuljana, a ja sam sv to iskoristila da probudim u njima ono što se uspavalo usljed loših rezultata i hvala Bogu zajedno s trenerom Nežadom sam uspjela u tome. Imala sam potpunu podršku Uprave, kao i djevojaka koje su poštovala i ispunjavale ono što se tražilo od njih. Zaista su sve bile korektne. Iako sam mlada, s dosta njih sam igrala ili se družila van terena ranije, poštovale su me i odgova rale zadatku na pravi način. Trudila sam se da prije svega budem dobar pedagog, razgovarala i bodrila ih u svakom trenutku, a one su mi to vratile onako kako i dolikuje, i stvarno sam neizmjerno sretna što sam imala priliku da radim s njima, kaze Selma i dodaje:

"Daleko od toga da je sve išlo po planu, ali sam vjerovala u njih i natjerala sam ih da i one vjeruju jedna u drugu i da onih sedam na klupi vjeruje da prvih jedanaest z tom trenutku zaista treba da je na terenu i da se međusobno podržavaju. Najveći cilj mi je bio da razvijemo i podignemo timski duh, u čemu smo uspjeli i definitivno mislim da je to bio ključ našeg uspjeha. Nakon razgovora s Upravom Gradine i fudbalerkama, vidjet ćemo šta će biti dalje, neću zaista da žurim. Znam da sam mlada i da sve treba da ide svojim tokom. Cilj mi je da u junu položim za trenersku 'B' licencu, pa ću onda dalje krojiti planove“ kazala nam je na kraju razgovora Selma Omerović.

Selma Omerović


Sloga 0 : 4 Banja Luka
Fortuna 0 : 5 Gradina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Banja Luka 20 10 3 7 33
2 Gradina 20 7 3 10 24
3 Fortuna 20 7 2 11 23
4 Sloga 20 1 0 19 3