XS
SM
MD
LG

Rekonstrukcija Borca slijedi

Na kraju, posle svih turbulencija i neprilika, promene čak pet trenera u takmičarskoj godini, lep kraj sezone za fudbalere Borca i trenera Darka Vojvodića. Nakon pobede u finalu Kupa Grada Banjaluka protiv Krupe (2:0) i odbranjenog pobedničkog pehara u poslednjem prvenstvenom kolu crveno-plavi su identičnim rezultatom savladali Slobodu iz Tuzle golovima Petra Kunića.

Borac je takmičenje završio na trećem mestu Lige za opstanak ili kada bi se sve ukupno gledali na devetoj poziciji sa 38 bodova i deset prvenstvenih pobeda. Tako su se Banjalučani oprostili od svojih navijača i ljubitelja fudbala u Gradu na Vrbasu pobedom. Koliko god je bio ljut i žestomk u retorici posle poraza u Vitezu i Gabeli, trener Darko Vojvodić je nakon trijumfa protiv Tuzlaka “promenio ploču”.

-Koliko god sam posle utakmica protiv Viteza i GOŠK-a smatrao i govorio da je potrebna totalna rekonstrukcija ekipe, nakon duela sa Slobodom smatram da možda tako i ne mora da bude. Utakmica sa Slobodom je pokazala da ima igrača koji i u narednom periodu mogu da nose dres Borca. Sve je do pristupa, ako je on dobar onda igramo odlično jer taj pristup je u većini slučajeva i važniji od kvaliteta. Protiv Tuzlaka sam video nekog novog Zarića, Zekanovića i Bunića i svih onih kojima nisam bio zadovoljan. Bio je to visok nivo – istakao je Darko Vojvodić.

Sa svojom Slobodom popularni Vojvoda je na “Tušnju” igrao nerešeno 1:1, a na Gradskom stadionu u Banjaluci je pobedio klub u kojem se igrački i ljudski afirmisao.

-Želeo bih da se zahvalim igračima i stručnom štabu Slobode na fer i korektnoj utakmici i igri. Kao i Tuzlaci i mi smo, posle obezbeđenog opstanka, bili emotivno ispražnjeni, ali smo našli snage i motiva da poslednje kolo odradimo profesionalno i takmičarski. U takvom ambijentu je teško vratiti ekipu na pravi kolosek. Poslednje dve utakmice, sa Krupom i Slobodom odigrali smo na jako visokom nivou, iako smo imali mnogo kadrovskih problema. Eto sam da kažem da smo pred duel sa Slobodom na raspolaganju imali samo deset igrača – dodao je Darko Vojvodić.

Kao peti trener u sezoni Vojvodić je stigao na banjalučki Gradski stadion kao spasilac i uspeo je u svojim namerama iako situacija nije bila lagana.

-Bilo je teško, uspeli smo u svojim nastojanjima, ostali smo u ligi, ali ova dva meseca provedena u Borcu su nam bila kao dve godine. Ne žalim. Nadam se da ćemo u istom ritmu nastaviti i narednu polusezonu. Imamo dovoljno kvalitetnih mladih igrača koje predstavljaju našu budućnost, kao što su Danilović, Zarić i Zekanović. Borcu je po svemu mesto među prvih šest ekipa, u Ligi za prvaka i tome treba da stremimo. Hvala ljudima koji vode klub što su mi omogućili da vodim Borac klub sjajne tradicije renomea i ugleda, a nadam se da ću u narednom periodu ispuniti njihova očekivanja i ispuniti takmičarske ambicije – rekao je na kraju Darko Vojvodić, strateg Banjalučana.

Darko Vojvodić


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15