XS
SM
MD
LG

Zekić brži od sudije

Već treći put ovog proleća, a drugi put protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, Naprteka iz Donjeg Šepka, fudbaleri Kozare u poslednjim minutama primaju gol i ostaju bez dragocenih bodova. U Šepku su poraženi 0:1 golom u 90. minutu, a kod kuće su ostali bez dva boda jer je Napredak izjednačio 20 sekundi pre isteka sudijske nadoknade od tri minuta.

Tako su izabranici trenera Vuleta Trivunovića propustili meč loptu u borbi za opstanku pa će u poslednja četiri kola prolaziti kroz velika iskušenja. Umesto da rivalu pobegnu šest bodova Gradiščani su ostali na plus tri ispred Šepčana.

-Ne znam šta da kažem, oka nisam sklopio celu noć, jedva sam čekao da svane da odradimo jutarnji trening. U utakmicu smo ušli loše, Napredak je krenuo bolje, izveo nekoliko kornera. Onda sam “probudio” svoje igrače, zaigrali smo kako najbolje umemo i znamo, stvarali šanse, došli do vođstva golom Siniše Radoje. Kod 0:0 bila je i jedna sporna ofsajd pozicija, ali se nismo osvrta li na to, posle gola imali smo još tri dobre prilike, na odmor smo otišli sa minimalnom prednošću. U svlačionici sam tražio od igrača drugi gol, znao sam da će Napredak čekati svoju šansu iz kontranapada ili prekida. Imali smo nekoliko poluprilika, nismo ih iskoristili i tačno se desilo ono čega smo se pribojavali. Dvadeset sekundi pre isteka sudijske nadoknade primili smo gol posle jedne dubinske lopte. Gosti su jednom šutnuli i zatresli nam mrežu, mi ostali bez dva važna boda – istakao je šef stručnog štaba Kozare Vule Trivunović.

Jesenas je Kozara u 16 kola osvojila samo deset bodova, a dolaskom Vuleta Trivunovića na klupi crveno-beli su ovog proleća u 12 kola stigli do 18 osvojenih bodova.

-Najviše smo osvojili mi i Sutjeska, iza nas je sa 17 bodova Napredak i tako dalje. Do kraja planiramo da osvojimo još šest-sedam bodova i smatramio da će to da bude dovoljno za naš opstanak, a ono što nam ide u prilog je to da je situacija takva da niko nije do kraja siguran i svi moraju da igraju – jasan je Trivunović.

Vremena za dublje analize nema jer već u sredu igrače Kozare čeka novi duel protiv direktnog rivala u borbi za opstanak Sloge u Doboju.

-Verujemo da će nam se tu vratiti ono što smo izgubili kod kuće protiv Napretka. Imamo četiri boda više od Sloge i bilo bi lepo kada bi ostali na toj razlici i posle našeg gostova nja u Doboju. To je za nas utakmica godine, najvažnija u sezoni. Moramo da budemo pravi jer nakon Doboja igramo dva susreta kući zaredom protiv Slobode i Željezničara i tada bi trebalo da rešimo naš status definitivno. Biće teško, znam da nas čeka težak period, ali moramo da budemo jaki – rekao je  strateg gradiškog prvoligaša Vule Trivunović. 

Vule Trivunović/ FOTO: Goran Riro Radimirović


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27