XS
SM
MD
LG

Novo prjateljstvo se stvara

Nakon gostovanja u Sokobanji i nastupa na revijalnoj utakmici u Maslovarama fudbalski veterani Kotor Varoša su srdačno i prijateljski dočekani na Urijama u Prijedoru od strane veterana Radnika.

Popularni Urijaši su trijumfovali rezultatom 5:4, u utakmici punoj preokreta, ali i sjajnih poteza sa obje strane. Malobrojna publika je na delu mogla videti majstore ove fudbalske igre, koji su nekada sa velikim uspehom nosili dresove Rudar Prijedora i Mladosti. S jedne strane Vučanović, Žutić, Jurić, Serdar, Novaković, sa druge Kralj, Vujičić, Macura, Salešević, Marin...

Ovo je kotorvaroškim ambasadorima sporta bila četvrta utakmica u poslednja četiri dana, zgusnut raspored koji bi teško mogli izdržati i učesnici Lige šampiona.

Inicijator ovog druženja je bio protojerej Boris Narić, rođeni Kotorvarošanin, inače član Upravnog odbora FK Radnik Urije.

-Prijateljske odnose imamo sa veteranima Krke iz Novog Mesta, ali na ovo druženje sam posebno ponosan, jer sam emotivno vezan za oba kraja. Kotorvarošani su još jednom pokazali da su istinske ljudske veličine i radujem se narednom okupljanju u gradu na obali Vrbanje – istakao je Narić.

U gostujućoj delegaciji je bio paroh vrbanjački Mirko Batar, koji se zahvalio Nariću na druženju i sa zadovoljstvom prihvatio ulogu domaćina sredinom juna u Kotor Varošu.

Kao i obično Kotorvarošani su uručili prigodne poklone protojereju Nariću u znak sećanja na prvo druženje sa Urijašima, koje će postati tradicionalno.

Treba istaći da su u domaćoj ekipi bila i dvojica pripadnika Romske nacionalnosti, Sejfudin Salešević i Leonardo Osmanović, koji su pohvalili napore Kotorvarošana u borbi protiv rasizma, nasilja i diskriminacije na fudbalskim terenima.

Iako je rezultat na igralištu Trgoprodaje bio u drugom planu domaćin je pobedio rezultatom 5:4. Strelci za Radnik urije bili su Slaviša Kralj i Draženko Vujičić po dva i Dario Pešević, a za goste Radoslav drljača dva, Dušan Petrušić i Lale Bašić.

Utakmicu je sudio prijedorski internacionalac Sreten Udovičić. Domaćin je nastupio u sasta vu: Čarakovac, Vujičić, Macura, Kralj, Vrhovac, Pešević, Vojvodić, Grbić, Trkulja, Damjanović, Radaković, Marin, Savić, Narić i Selešević.

Kotor Varoš je igrao u sastavu: Petrović, Maksimović, Serdar, Stolić, Jurić, Žutić, Kerezo vić, Vuković, Novaković, Vučanović, Petrušić, Drljača, Bašić, Jurić.

 

Veterani Kotor Varoša i Urija