XS
SM
MD
LG

Koroman kod Jugovića

Načelnik opštine Pale Boško Jugović razgovarao je danas sa fudbalerom Ognjenom Koromanom o organizaciji fudbalskog kampa pod nazivom "Koroman" koji će od 1. do 7. jula biti održan na Jahorini.

Jugović kaže da mu je čast što je ugostio Koromana koji je rodom sa Pala i zahvalio mu što je pokrenuo inicijativu za organizovanje kampa na Jahorini, koji će biti dobra promocija za Pale i Jahorinu. 

"Opština Pale će, takođe, pomoći u organizaciji ovog kampa, tako što će finansirati najperspektivnije fudbalere uzrasta od šest do 16 godina iz Fudbalskog kluba "Romanija", "Piksi" i "Olimp". Sa trenerima ovih klubova vidjećemo koja su to djeca i njih desetak ćemo poslati na Jahorinu", naveo je Jugović novinarima. 

On dodaje da će se, u dogovorio sa Koromanom, 1. jula odigrati revijalna utakmica između veterana "Crvene zvezde" i "Partizana" u Sportsko-poslovnom centru "Pale" koja će biti fantastičan uvod u kamp, a privući će i pažnju ljubitelja fudbala, kao i veliki broj građana Sarajevsko-romanijske regije. 

Organizator prvog Međunarodnog fudbalskog kampa "Koroman" Ognjen Koroman zahvalio je načelniku opštine za saradnju i istakao da kamp okuplja najtalentovaniju djecu i trenere iz regiona i svijeta. 

"Do sada je prijavljeno 100 dječaka, a do kraja juna očekujemo još 100. To će biti velika sportska manifestacija i druženje koje će biti od velikog značaja za Jahorinu i Pale, ali i za Republiku Srpsku", navodi Koroman. 

On kaže da su prijavljena djeca iz SAD, Holandije, Kanade i da očekuju grupu od 15 dječaka iz Obale Slonovače. 

Prema njegovim riječima, u narednom periodu očekuju još veći odziv djece. 

"Fudbalski promoteri koji će biti sa nama na Jahorini su Savo Milošević, Mateja Kežman, Saša Ilić, Nenad Jestrović, Miloš Šestić, Vladimir Petrović Pižon", naglašava Koroman.

/SRNA/

Ognjen Koroman i Boško Jugović