XS
SM
MD
LG

Čeković na krilima navijača – do pobede!

Utakmica poslednjeg kola plej – aut faze, između Bačke i Borca, koju su domaći fudbaleri rešili u svoju korist sa 3:2 sigurno će ući u anale bačkopalanačkog kluba. Susret koji je rešavao dalju sudbinu superligaša iz Bačke Palanke, okupio je iako je bio radni dan 4000 gledalaca, koji su svi do jednog došli na stadion sa željom da pomognu bačkopalanačkoj ekipi da stigne do pobede, a samim tim i do opstanka u ligi. Početak utakmice nije išao „na ruku“ domaćoj ekipi. Čačani su u 17.minutu poveli sa 1:0, i na najbolji način nagovestili da nisu u Bačku Palanku stigli sa „belom zastavom“. Nade domaćih igrača i navijača u drugačiji tok meča, podgrejao je sjajnim golom Filip Bajić u 25. minutu. Međutim, pravi šok za domaćina usledio je u 57. minutu, kada je Filipović po drugi put doveo Čačane u vođstvo, ovoga puta od 2:1. U završnici utakmice koja je ličila na najuzbudljiviji Hičkokov triler, domaći fudbaleri su u 83. i 88 minutu golovima Šarca i Čekovića preokrenuli rezultat u svoju korist i stigli do pobede i opstanka u ligi.

– Znali smo da nas očekuje jedna veoma teška utakmica, bez obzira na činjenicu što je naš protivniki još pre ovog susreta izgubio sve šanse da i naredne sezone igra u najkvalitetnijoj ligi Srbije. Međutim, da budem iskren malo ko je od nas igrača, a verujem i od naših navijača očekivao ovoliko težak meč. Mi koji smo bili njegovi direktni učesnici osetili smo svu njegovu težinu, a mislim da je našim naviojačima koji su došli da ga posmatraju ovu utakmicu bilo još teže. Krila su nam davali prisutni gledaoci, koji su tokom svih 90. minuta bili naša velika podrška, pa čak i u momentima kada je bilo najteže – kada je naš protivnik imao rezultatsku prednost. Opšte je mišljenje svih nas koji smo odigrali utakmicu, da velike zasluge za to što smo je rešili u svoju korist pripadaju našim navijačima koji su nas bodrili bukvalo od prvog do poslednjeg zvižduka sudije Brdara. Mislim da neću ništa pogrešiti ako kažem da je ovo bila zajednička pobeda, nas igrača i naših navijača – ističe Damir Dado Čeković, strelac gola koji je odlučio pobednika.

Na početku utakmice Bačka nije uspela da iskoristi nekoliko izglednih prilika. Svakako da je i to, značajno odredilo dalji tok ovog susreta. Pogođena je prečka, pa stativa ali lopta jednostavno nije htela u gol.

– Još jednom se potvrdilo pravilo, da kada neko ne iskoristi svoje šanse, stiže kazna, Mi smo imali nekoliko veoma izglednih prilka iz kojih nismo postigli golove, pa je nakon toga usledila kazna – primili smo gol i morali smo se boriti da dođemo do izjednačenja, Kada smo u tome na kraju uspeli, naš protivnik je bukvalno iz druge šanse koju je stvorio stigao do drugog gola koji je za nas na terenu, delovao kao hladan tuš. Međutim, želja da pobedimo i ostanemo u ligi vratila nas je u utakmicu. Ta želja bila je zaista velika i čini mi se da je to diobrim delom opredelilo dalji tok utakmice. Uz stalan psihološki pritisak, koji je kod nas bio prisutan kako pre tako i tokom utakmice i vreme je bilo dosta toplo i relativno teško za igru. Posebno smo bili opterećeni značajem utakmice, svesni da bi porazom mogli mnogo izgubiti, što nam je dodatno vezalo noge – napominje Čeković.

Gromoglasno navijanje i želja za pobedom, dakle, bili su presudni u ovom susretu.

-Svi igrači Bačke su mnogo želeli pobedu, i mislim da je to bio odlučujući faktor što smo na kraju i stigli do nje. Moram da priznam da smo pre izjednačenja rezultata na 2:2, bili pomalo izgubljeni, jer kada smo pogledali semafor u 80. minutu i kada je na njemu bio ispisan rezultat 1:2. malo ko je tada verovao da će se preokret dogoditi u poslednjih deset minuta utakmice. Međuti, na krsju smo smogli snage uz podršku sa tribina da prvo izjednačimo na 2:2, a potom da postignemo i pobedonosni gol. Još jednom hvala našim navijačima, kao i svima u klubu koji su dali sve od sebe da stignemo do ove izuzetno značajne pobede – jasan je Čeković.

Gol koji si postigao ispostavilo se na kraju, odlučio je pobednika.

- Pratio sam akciju Lukovića koji je fenomenalno prošao tri igrača, zavrnuo je loptu koju je golman Mišić odbio, krenuo sam na nju glavom, a on je sa druge strane pokušao nogama da je zaustavi, međutim nisam se uplašio sa svega metar dva uspeo sam da je smestim u mrežu. To situaciju kada sam loptu video u mreži, nisma u stanju ni sada da opišem.To je takva radost, ushićenje, sreća koju je teško objasniti i opisati. Ovaj gol ću sigurno pamtiti, do kraja života. Kako i ne bi kada je to gol koji nas je ostavio u ligi. Najmanje je svakako bitno što sam baš ja postigao taj gol, najbitnije je da nam je taj gol omogućio da stignemo do pobede. Veoma mi je drago što je Dino Šarac, nakon povrede i krize koju je imao, ušao u igru i postigao gol. Sve probleme koje j imao Dino je prevazišao na pravi način, a upravo taj gol je u mnogome odredio samu završnicu utakmice. Ne bih mogao nikaog od igrača posebno da izdvojim, svi su dali svoj maksimum da stignemo do pobede vredne opstanka u ligi – napomenuo je na kraju Čeković.