XS
SM
MD
LG

Tijana predvodila Srbiju do pobjede protiv Tajlanda

Odbojkašice Srbije savladale su, u Makau, selekciju Tajlanda sa 3:1 (25:18, 25:23, 19:25, 25:19) u prvom meču drugog vikenda Lige nacija.

Foto: volleyball.world

Srpkinje su brzo stigle do +4, ali Tajland prilazi na 9:7. Ipak ekipa Zorana Terzića ponovo stvara veću razliku i vodi sa 16:11. Ubrzo je bilo i +6, ali protivnice su prišle na -3, no evropske šampionke od tog trenutka potpuno dominiraju na terenu i osvajaju prvi set sa 25:18. U narednom setu Srbija je povela sa 3:0, a Tajlanđanke su uzvratile sa pet uzastopnih poena. Uslijedila je serija lošeg prijema kod Srbije i na drugi tehnički tajm-aut protivnice odlaze sa velikih 16:8. Srpske odbojkašice su polako smanjivale tu prednost, da bi pred sami kraj seta to stigle, preokrenule i, predovođene Tijanom Bošković, osvojile taj dio igre sa 25:23.

Treći set je počeo igrom poen za poen, s tim da su odbojkašice Srbije imale prednost. Iako su djevojke u bijelim dresovima imale +2, na drugi tehnički tajm-aut sa prednošću od četiri poena ide Tajland. Brzo je ta prednost iznosila i sedam poena, a za razliku od prethodnog seta  sada nisu ispustile tu prednost i slavile su sa 25:19. Olimpijske vicešampionke su na startu drugog seta imale prednost od 7:3, ali protivnice prilaze na -1. Kod rezultata 10:10 uslijedila je rasprava Zorana Terzića sa sudijama, pošto se i na snimku vidjelo da lopta nije zakačila u bloku Tijanu Bošković, ali je poen pripao Tajlandu. Nakon toga Srpkinje je proradio inat kod srpskih odbojkašica i brzo su imale +5. Ipak tim iz Azije ponovo prilazi na 18:17, a servisom Jovane Stevanović stižu do set lopte i koriste drugu za konačnih 25:19.

Tim Srbije sada ima skor od tri pobjede i jednog poraza, a naredni meč igra sutra od 11:30h protiv Poljske.