XS
SM
MD
LG

Otvaranje SP u ribolovu u četvrtak u Istočnom Sarajevu

Svjetsko prvenstvo u ribolovu, u kategoriji SPIN (lov predatora sa obale), biće svečano otvoreno u četvrtak, 24. 5. 2018. godine u 18 časova ispred zgrade Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Prvenstvo će otvoriti predsjednik Međunarodne federacije- FIPSed Klaudio Ugo Mateoli, a učesnike će, u ime grada domaćina, pozdraviti predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

Trodnevno takmičenje biće održano na rijeci Željeznici, u mjestu Kijevo. Rijeka Željeznica je, zbog svoje širine i pristupačnosti, idealna za ovu novu sportsku disciplinu.

Prvenstvo, na kojem učestvuju takmičari iz 19 zemalja svijeta, biće zatvoreno u nedjelju, 27. 5. 2018. godine u Trnovu, gdje će biti dodijeljene medalje i proglašeni pobjednici.

Svjetsko prvenstvo u ribolovu biće održano od 24 – 27. maja u Istočnom Sarajevu. Generalni pokrovitelj takmičenja je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, a pokrovitelji su Grad Istočno Sarajevo, opštine Istočna Ilidža, Istočno Novo Sarajevo i Trnovo.

U slučaju kiše i loših vremenskih uslova, ceremonija svečanog otvaranja i postrojavanje reprezentacija biće održano u Sportskoj dvorani „Slavija“ u Istočnom Sarajevu (u 18 časova).