XS
SM
MD
LG

Begović preskače Crnogorce

Asmir Begović našao se na spisku selektora Roberta Prosinečkog za predstojeće prijateljske mečeve protiv Crne Gore i Južne Koreje.

Uparvo će meč sa Crnogorcima koji će se igrati 28. maja u Zenici biti emotivan za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini, a posebno za tri fudbalera: Vedada Ibiševića, Emira Spahića i Zvjezdana Mismiović.

Ovaj trojac će se u utakmici sa Crnom Gorom oprostiti od nacionalnog dresa. Asmir Begović neće braiti u ovoj utakmici, ali ni u onoj protiv Južne Koreje, jer je zamolio selektora da ga pošetedi ovih reprezentativnih akcija zbog porodičnih obaveza.

Ipak, Begović je poslao poruku svojim nekadašnjim saigračima sa kojima je ostvario i najveći uspjeh našeg fudbala, kada su se plasirali na Svjetso prvenstvo u Brazilu.

– Žao mi je što nisam s ekipom, radovao sam se ovom okupljanju i utakmicama. Pogotovo sam se radovao utakmici s Crnogorcima, jer je to i oproštaj tri velika igrača i tri čovjeka koja su zadužila sve nas i repreze ntaciju BiH. Dijeliti svlačionicu i igrati sa Misketom, Vedom i Spahom je bila zaista čast i drago mi je da smo svi zajedno bili dio generacije koja je ostvarila plasman na veliko takmičenje – veli Begović, pa dodaje:

– Zaslužili su spektakularni oproštaj i nadam se da će tako i biti u Zenici. Želio sam biti dio toga, ali nažalost desili su se nepredviđeni porodični problemi i morao sam da ostanem uz svoju familiju i zato želim da se zahvalim svima pogotovo selektoru na razumijevanju i radujem se prvoj narednoj utakmici – zaključio je bh. golman.