XS
SM
MD
LG

Caffe Verona drugu godinu u nizu na završnici Mininogometne lige BiH

Drugu godinu zaredom ekipa Caffe Verona nastupiće ovog vikenda na završnom turniru Mininogometne lige Bosne i Hercegovine u Vitezu.

Ponovo je ekipa iz Istočnog Sarajeva izborila nastup na završnici kroz ligu koja je održana u SC ''La Bombonera" u Istočnom Sarajevu, a i ovaj put, kao i prošle godine, žele da ostvare visok plasman i stignu barem do polufinala.

- Ove godine je završnica nikad jača. Mnogo jakih ekipa će stići u Vitez. Mi se nadamo da ćemo opravdati očekivanja, i da ćemo kao i prošle godine otići daleko. Želja nam je da stignemo barem do polufinala. Nadam se da to i možemo, jer smo se već navikli na sistem, kao i na sama pravila mini fudbala, a to što smo dugo na okupu kao ekipa nam je još jedna prednost, rekao je za naš portal Marko Koprivica, kapiten Caffe Verona.

Caffe Verona će na ovom turniru biti jača za jedno novo ime. Za ovu ekipu će nastupati dobro poznato fudbalsko ime sa terena Premijer lige BiH, Igor Radovanović.

Ekipu čine golmani Nebojša Divčić i Nebojša Maslovarić, te igrači Saša Radovanović, Igor Radovanović, Marko Koprivica, Marko Tešanović, Bojan Govedarica, Danel Blažić, Nemanja Pušara, Đorđe Ćeha, Nikola Kuljanin i Srđan Vitković.

Na ovogodišnjoj završnici nastupa 16 ekipa iz osam gradova BiH, a za razliku od prošle godine kada se igrala grupna faza sada se odmah igra po nokaut sistemu. Caffe Verona će u prvom meču igrati protiv ekipe Lunar Gato iz Širokog Brijega, a nju su prošle godine savladali sa 5:0.