XS
SM
MD
LG

Slavija stigla do sigurna tri boda protiv Tekstilca

 

 

Fudbaleri Slavije savladali su danas na svom terenu Tekstilac Kort iz Dervente sa 2:0 u utakmici 7. Kola Lige za prvaka Prve lige Republike Srpske u fudbalu.

U jednoj mirnoj utakmici, bez ikakvog rezultatskog značaja, nije viđen mnogo dopadljiv fudbal za oko. Slavija je zasluženo stigla do trijumfa, stvorili su više prilika, kontrolisali utakmicu, dok su gosti iz Dervente imali po jednu odličnu priliku u oba poluvremena, što je bilo premalo u ovakvoj utakmici.

Domaći su poveli već iz prve prave prilike na utakmici. Igrala se 13. minuta meča, Slađan Antić je idealno prihvatio loptu, po desnoj strani, još bolje centrirao, a na drugoj stativi kapiten Nemanja Pušara lako savladao Dejana Plisnića.

Samo dvije minute kasnije gotovo preslikana situacija. Ponovo je odbrana Tekstilca slabo ispratila promjenu strane, Slađan Antić je opet odlično centrirao, a Nemanja Pušara se ovaj put nije najbolje snašao I loptu prebacuje tik iznad prečke.

Nije se mogao Tekstilac nikako povezati u prvom poluvremenu. Nedostajao je često taj zadnji pas. Jedinu priliku u prvom poluvremenu praktično imaju tek u 32. minutu poslije kornera. Lopta je stigla do Igora Susakovića na vrh kaznenog prostora, koji loše zahvata loptu.

Do kraja poluvremena Slavija propušta još jednu odličnu šansu. Popovac je pokupio loptu po desnoj strani, došao do kaznenog prostora, no slabo je odigrao povratnu loptu.

Drugo poluvrijeme je proteklo u sličnoj igri. Gledaoci nisu mogli vidjeti neki naročit fudbal, a posebno se to odnosi na posljednjih pola sata kada je jako nevrijeme zahvatilo Istočno Sarajevo, nestalo je I struje, te su fudbaleri jedva I čekali kraj utakmice.

U 55. minutu veliku šansu ima Tekstilac. Iskombinovali su Ozren Perić i Milan Brković, a ovaj drugi je šutirao tik pored gola. Pet minuta kasnije, Slavija je stigla i do drugog gola. Poslije kornera se u kaznenom prostoru najbolje snašao Marko Milenković i pogodio za 2:0.

Dvije minute kasnije ogromna prilika za Slaviju. Nikola Popovac je izašao sam pred Dejana Plisnića, a iskusni čuvar mreže je odlično intervenisao i spasao siguran pogodak. Ujedno, bila je to i posljednja prlika na utakmici, pa se do kraja gledala jedna fudbalska uspavanka u kojoj je Slavija sačuvala tri boda.

SLAVIJA – TEKSTILAC  2:0 (1:0)
SRC Slavija
Gledalaca: 100
Sudija: Slaviša Mazić (Vlasenica)
Strijelci: 1:0 N.Pušara 13, 2:0 Milenković 61
Žuti kartoni: N.Pušara, A.Pušara, Antić, Milenković (Slavija), Susaković (Tekstilac)

Slavija: Nedžibović, Milenković, N.Pušara, Popovac (od 66. Škrba), Parađina (od 83. Minić), Bojanić, Milisavljević, Antić, Babić, M.Lalović, A.Pušara

Tekstilac: Plisnić, Marić, Jolović, M.Brković, Perić, Susaković, Komlenović, Đekić, Duspara, Eminović (od 60. Dr.Vukadinović), Vugdalić

FOTO GALERIJA


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36