XS
SM
MD
LG

Igokea nije uspjela odbraniti titulu, Zrinjski novi prvak BiH

Košarkaši Zrinjskog novi su prvaci BiH. Oni su večeras savladali Igokeu sa 77-73 i sa ukupnih 3-1 osvojili su titulu.

Igokea je dobro otvorila susret i iz dobre odbrane imala je prednost na startu. Zrinjski uzvraća serijom i poveli su sa 13-9. Tada Igokea odgovara serijom 10-0 i dolazi ponovo do prednosti. Ipka, završnica prvog perioda pripala je Zrinjskom pa je rezultat bio 19-18 za Igokeu. Igrala je Igokea sjajno drugi period. Imali su i 12 poena prednosti a onda su stali. Nisu koristili to što imaju faul do bonusa i što je protivnik u bonusu pa se Zrinjski vratio. Na poluvremenu je Igokea imala pet poena prednosti.

Igokea je očajno otvorila drugo poluvrijeme. Serijom 8-0 Zrinjski prelazi u vodstvo. Uspjela je Igokea da se konsoliduje i da vrati prednost. Do kraja trećeg perioda vidjeli smo veliku borbu a Igokea je sa +2 ušla u poslednji period. U poslednjem periodu viđena je borba za svaku loptu. Igokea je bila povela sa 72-69, imala i napad ali Jevtović nije pogodio. To je bio početak kraja Igokee. Zrinjski je napravio seriju 8-1 i na kraju je došao do titule. Junak je bio Ramljak, koji je trojkom na osam sekundi do kraja dotukao Igokeu.

Zrinjski je do pobjede predvodio Sokolović sa 21 poenom, Ramljak je imao 19 poena a Smajlagić 13 poena i deset asistencija. Najbolji kod Igokee bio je Artis sa 15 dok je Rikić dodao 14 poena.

Foto: Igokea Republika Srpska