XS
SM
MD
LG

Gradonačelnik Đaković upriličio prijem za finaliste Kupa i delegaciju FS Republike Srpske

Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora upriličio je danas prijem za predstavnike klubova finalista 25. Kupa Republike Srpske, bijeljinskog Radnika i Krupe, kao i predstavnike Fudbalskog saveza Republike Srpske povodom susreta koji će danas u 17.30 časova biti odigran na Gradskom stadionu.
-Grad Prijedor je ponosan što je domaćin finala 25. jubilarnog Kupa Republike Srpske u momentima kada naš klub Rudar Prijedor slavi 90 godina postojanja, a iako nijedan finalista nije iz našeg Grada očekujem istinsku fudbalsku predstavu, praznik i neka pobjedi bolji i spretniji tim. Ovim putem želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Republike Srpske od srca što je za mjesto odigravanja finalnog susreta izabrao baš Prijedor, a mi ćemo se truditi da budemo odlični organizatori i dobri, gostoprimljivi domaćini. Neka se svi gosti u Gradu Priejdoru osjećaju fino i želimo da pošaljemo jednu lijepu sliku u fudbalsku javnost – rekao je gradonačelnik Milenko Đaković.
Šef stručnog štaba Radnika iz Bijeljine Mladen Žižović je istakao:
-Došli smo u Prijedor da po šesti put podignemo pobednički trofej namenjen najboljem klubu u Kupu Republike Srpske i verujem da ćemo u tome uspeti. Neka pobedi bolji, a u finalu se sastaju najbolje ekipe Republike Srpske iz prošle sezone, tako da očekujemo dobru i zanimljivu utakmicu. Imamo kadrovskih problema, nekoliko povređenih igrača i onih koji su van stroja, na teren će da istrče oni najspremniji i najbolji u ovom momentu i vjerujemo da ćemo odbraniti pobjednički pehar.
Strateg Krupe Slobodan Starčević je takođe optimista:
-Raduje me da su u finalu Kupa Republike Srpske dvije najkvalitetnije ekipe iz Republike Srpske na nivou BiH, učesnici Lige za prvaka, koje su pokazale svoj kvalitet. Nama je ovo treće finale ovog proljeća, poslije Kupa BiH i Kupa Grada Banjaluka finale Kupa Republike Srpske nam dođe kao kruna uspješne sezone i nadam se da ćemo za razliku od prva dva finala u ovom pokazati efikasnu igru i i dobar pristup, te doći do prvog trofeja u ovom takmičenju. Nas je ova sezona puno iscrpila ostali smo bez nosilaca igre koji su transformisani u velike evropske klubove, ali smo napravili kombinovani sastav koji će biti konkurentan Radniku u ovoj utakmici.
U delegaciji radnika bili su još sekretar Slobodan Đorđić i fudbaler Strahinja Macanović, dok su delegaciju Krupe predstavljali još kapiten Aleksandar Vukotić, sportski direktor Mihajlo Bučinski i predsjednik Draško Ilić. U delegaciji FSRS bili su potpredsjednici Milorad Lale i Dušan Marković, te vršilac dužnosti generalnog sekretara Goran Ćejić.

Prijem kod Milenka Đakovića


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40