XS
SM
MD
LG

Odbojkašice Srbije bolje i od Kine

Odbojkašice Srbije savladale se selekciju Kine u Makau sa 3:1 (21:25, 25:23, 25:21, 25:17 ) u trećem meču drugog vikenda Lige nacija

Foto: volleyball.world

Poslije poraza u finalu Olimpijskih igara, srpski tim je dvaput savladao Kinu u Gran priju, a sada i u Ligi nacija. Prva do veće prednosti dolazi Kina od 9:6, ali Srbija je uzvratila serijom 3:0. U nastavku su domaće odbojkašice imale konstantu prednost, a tim Zorana Terzića je imao dosta promašenih napada. Nisu Kineskinje dopuštale protivniku da se približi i na kraju su osvojile set sa 25:21. Evropske šampionke su bolje krenule u drugom setu i imale su u jednom trenutku +3 (12:9), no olimpijske šampionke uzvraćaju serijom 4:0 i stižu do preokreta. Pred kraj seta na servis Jovane Stevanović srpske odbojkašice osvajaju pet uzastopnih poena, a Milena Rašić je dovela ekipu do tri set lopte. Kineskinje su odbranile dvije, ali treću nisu mogle zbog odličnog napada Tijane Bošković (25:23).

Kao i u prethodnom setu Srbija prva dolazi do +3, da bi domaćin triput prišao na -1, ali do izjednačenja nije mogao. Kasnije su Srpkinje povele sa 20:16 i lagano privele taj dio igre kraju (25:21). Sjajnim servisom Ane Antonijević Srbija je na startu povela sa 5:0 i sve je išlo mnogo lakše. Na drugom tehničkom tajm-autu bilo je 16:6 i do kraja je lagano riješeno pitanje pobjednika.

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 32 poena, Mihajlović 15, a na drugoj strani Gong i Liu imaju po 12 poena.  Srbija sada ima pet pobjeda i jedan poraz, a narednog vikenda će u Kraljevu biti domaćin trećeg turnira, gdje će ugostiti Rusiju, Belgiju i Tursku.