XS
SM
MD
LG

Četiri regionalna rukometna saveza iz Republike Srpske složno predložili kandidata za predsjednika RSRS

Na prijedlog Regionalnog saveza Banjaluka cetiri regionalna rukometna saveza iz Republike Srpske – regija Banja Luka, Prijedor, Bijeljina i Hercegovačko-romanijska na sastanku održanom u utorak, 22. maja, u Derventi odlučili su da jedinstveno predlože kandidata Damira Ćopića za predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske.

Izborna Skupština Rukometnog saveza Republike Srpske održaće se 27. maja u Banja Luci na kojoj će biti izabrano novo rukovodstvo RSRS, članovi upravnog odbora Republike Srpske, kao I članovi upravnog odbora BiH iz reda srpskog naroda. Iako navedena četiri regionalna rukometna saveza nisu bila saglasna sa terminom održavanja Skupštine RSRS odlučili su prisustvovati i predložiti najkvalitetnije kandidate koji će u narednom periodu, na najbolji način, raditi za dobrobit rukometa u RS.

Opredijelili su se za unapređenje rukometnog sporta kako u Republici Srpskoj, tako I u Bosni I Hercegovini, smatrajući da imaju sposobne kadrove, spremne da se uhvate u “koštac” sa novonastalom situacijom u Rukometnom savezu BiH.

Od ranije je poznato da je Regionalni savez Doboj predložio Marinka Umičevića za predsjednika Saveza RSRS.