XS
SM
MD
LG

Dinamo pred svojim navijačima za overu plasmana u Superligu
Priliku da na svom stadionu proslave istorijski ulazak u Superligu, fudbaleri vranjskog Dinama imaće u subotu, 26. maja. Ukoliko protiv Novog Pazara osvoje makar bod, Vranjanci će se definitivno naći među elitom sledeće sezone.

Istorijski dan za Vranje; foto: Vanja Keser

Novi Pazar nalazi se na 9. poziciji Prve lige, sa značajno lošijim učinkom od Dinama, ali su u jedinom ovosezonskom duelu uspeli da ih savladaju.

Vranjance će u ovoj utakmici ponovo predvoditi trener Dragan Antić, koji se nakon dvomesečnog angažmana u Radničkom vratio u svoj pređašnji klub Dinamo.

Očekuje nas jedna istorijska utakmica, ne samo za Dinamo i Vranje, već i za ceo jug Srbije. Po prvi put u istoriji Dinamo ima priliku da uđe u Superligu. Nadam se da će biti stadion biti prepun, da će svi naši navijači doći da nas bodre i da nas podrže u ovoj najvažnijoj utakmici - ispričao je Antić.

Utakmica je, kao i sve ostale u 29. kolu Prve lige, zakazana za 17 sati.


Radnički igra u Pirotu, a gleda ka Varvarinu

Mnogo će teže biti Radničkom, koj igra na svom stadionu u Pirotu u istom terminu. Samo u slučaju pobede nad Inđijom, ali i poraza užičke Slobode u Varvarinu oni će zadržati šanse za opstanak u Prvoj ligi.

Ekipa Inđije ima solidnu sezonu, a u prvom delu prvenstva savladala je Radnički minimalnim rezultatom.

Ukoliko ova dva rezultata odu na ruku Piroćancima, o poslednjem timu koji će se sledeće sezone vratiti u Srpsku ligu odlučiće poslednje kolo. U njemu se sastaju upravo Radnički i Sloboda.