XS
SM
MD
LG

Kozara konačno odahnula

Na Gradskom stadionu u Gradišci pred oko dvije stotine gledalaca odigrana je utakmica 8. kola Lige za ostanak u kojoj je FK Kozara savladala Slobodu iz Mrkonjić Grada sa 1-0.

Da samo pobjeda dolazi u obzir pokazali su fudbaleri Kozare od samog početka i već u prvom minutu nakon centaršuta Radoje šutira Raspudić ali preko gola. Malo kasnije Babić odllično centrira sa desne strane, ali je odbrana Mrkonjićana brža od Radoje. Pokušavaju Kovačević i Mirković, ali bez uspjeha. U tridesetom minutu priliku da savlada golmana gostiju propušta danas izuzetno rastrčani Radoja koji nakon centrašuta Kovačevića glavom šalje loptu zamalo pored gola. Nastavljaju se napadi Kozare, šansu propuštaju Babić, te Petrović i na poluvrijeme se odlazi sa početnim rezultatom 0-0.

Tek to je počelo drugo poluvrijme, u 47. minuti ponovo svoj šut isprobava Radoja, ali siguran je Kovačević. U 52. minuti Radoja prodire po desnoj strani i na suprotnoj strani pronalazi Stjepanovića koji iz trka šutira i postiže gol za vođstvo Kozare od 1-0. Tek nakon primljenog gola, malo su se trgli gosti iz Mrkonjić Grada, ali pokušaj Lazendićaa je lak plijen za danas besposlenog golmana Kozare Bojanića. To što su se gosti otvorili, koriste Kozarini fudbaleri i u 73. minuti Radoja pronalazi Paštara koji izlazi sam pred golmana Slobode, ali ovaj izlazi kao pobjednik i rezultat se ne mijenja. Ali uporan je Paštar, osvaja u istom napadu loptu i zamalo ne pogađa mrežu gostiju nakon odličnog lobovanja gostuućeg golmana. Do kraja bilježimo pokušaje mladog Pucarevića, Mirkovića i Kovačevića ali rezultat se ne mijenja.

Ostala su još dva kola do kraja Lige za ostanak, a današnjom i s osvojena tri boda FK Kozara je riješila status prvoligaša i u narednoj sezoni. U sljedećem 9. kolu, koje je na rasporedu sljedeće subote 09. 06. 2018. godine FK Kozara je posljednji put ove sezone domaćin, a na Gradskom stadionu u Gradišci ugostiće ekipu Željezničar Sport Tim iz Banja Luke. Utakmica počinje u 18 časova.

Tekst: FK Kozara / FOTO: Goran Riro Radimorović 

Kozara - Sloboda MG


Željezničar Sport Team 1 : 1 Napredak
Sutjeska 2 : 2 Sloga
Kozara 1 : 0 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Željezničar Sport Team 30 9 7 14 34
2 Sutjeska 30 8 10 12 34
3 Kozara 30 8 10 12 34
4 Sloboda 30 9 6 15 33
5 Napredak 30 6 9 15 27
6 Sloga 30 5 10 15 25