XS
SM
MD
LG

U Šekovićima odigrano drugo i treće kolo Lige prijateljstva

Šekovići su 26.05.2018. godine bili domaćin drugog takmičarskog vikenda Lige prijateljstva 2018. Odigrane su preostale utakmice drugog i sve utakmice trećeg kola i u konkurenciji dječaka (U14) i u konkurenciji djevojčica (U14).

Prvi su na teren izašli dječaci domaćina, OKK Olimp iz Šekovića i njihovi suparnici iz OKK Rudar Ugljevik. Prvo poluvrjeme je bilo više nego izjednačeno. Igralo se koš za koš tako da je rezultat na poluvremenu bio 26:26. U drugom poluvrmenu domaćin dodaje gas i prije svega dobrom odbranom i brzom realizacijom u tranziciji pravi veću razliku koju do kraja održava i završava utakmicu pobjedom od 68 : 42. Od ostalih su se velikim brojem poena i fantastičnom igrom izdvojili Bojan Vidaković sa 33 poena i Ivan Lulić sa 18 poena.

 Olimp: Mićić 2, Pejanović, Plakalović , Vidaković 33, Mićić, Milić, Džuović, Lulić 18, Radivojević 2, Đurić 2, Glišić 11.
Rudar 2015: Nikolić, M.Benović 2, Lukić 2, L.Benović 4, Jevtić, Rikić 12, Mijić 8, Čuturić 8, Ilić 2, Jeftić 4

S obzirom da djevojčice iz Ugljevika nisu stigle u Šekoviće, planirane utakmice u konkurenciji djevojčica protiv OKK Olimp i KK Lavovi Ugljevičanke nisu odigrale. Ove dvije utakmice su registrovane službenim rezultatom 20 : 0 za OKK Olimp, odnosno KK Lavovi.  Nedolazak djevojčica iz Ugljevika košarkašice Olimpa i Lavova su iskoristile za odigravanje prijateljske utakmice u kojoj su “Lavice” bile bolje.

Druga zvanična ligaška utakmica odigrana je između dječaka OKK Rudar 2015 i KK Lavovi. Brčaci su već u prvom poluvremenu odgovorili na pitanje ko će biti pobjednik u ovoj utakmici napravivši više od 20 poena razlike. Ovu razliku su Lavovi kolektvnom angažovanom igrom u napadu i agresivnom odbranom i tokom drugog poluvremena. Konačan rezultat 50 : 27. Poenterski, sa 19 poena, ali velikim brojem asistencija na ovoj utakmici na sebe je pažnju skrenuo plejmejker Lavova Vuk Jovanović.

Lavovi: Nedić 7, Šešlija 8, Jovanović 19, Karać 8, Blažanović 2, Vujić, Tomić, Vuković, Okilj 2, Cvjetinović, Subotić 4
Rudar 2015: Nikolić 2, M.Benović, Lukić 4, L.Benović 4, Jevtić 3, Rikić, Mijić 5, Čuturić 2 , Ilić 7, Jeftić 

U posljednjim utakmicama ovog vikenda sastali su se OKK Olimp i KK Feniks Basket. Najprije su na teren izašli dječaci. Šekovljani su bolje otvorili utakmicu i u toku prvog poluvremena imali i dvocifrenu prednost. Međutim u trećoj četvrtini Feniks Basket se podiže i dovodi utakmicu u egal. Četvrta četvrtina počinje rezultatom 40 : 37. U posljednjih 8 minutavidjeli smo uzbudljivu igru u kojoj je Feniks stalno bio na korak do preokreta ali na kraju boljom odbranom i opet odličnom igrom Bojana Vidakovića, domaćini dolaze do veće prednosti i završavaju utakmicu sa osam poena razlike 54 : 46. Vidaković je in a ovoj utekmici dominirao i ubacio 31 poen dok je u ekipi Feniks Basketa bolji od ostalih bio Vasilije Zakonović sa 25 ubačenih poena. Vidaković i Zakonović su svojim partijama na ovog vikenda zauzeli prva dva mjesta na listi strijelaca Lige.

Olimp:  Mićić, Pejanović, Plakalović , Vidaković  31,  Mićić 2, Milić, Džuović, Lulić 17, Radivojević, Đurić, Glišić 4.
 

Feniks Basket: A. Terzić, Karišik 2, Savić 5, Todorović 2, L. Terzić, Zakonović 25, Lakić, Simeunović, Jovanović 8, Stojanović 4

U posljednjoj utakmici ovog vikenda snage su odmjerile djevojčice iz Šekovića i Bijeljine. Od samog početka su košarkašice Olimpa uspostavile pravi odnos snaga i svoju dominaciju nad Bijeljinkama pokazivale u toku cijele utakmice. Rezultat na kraju je pokazao i pravi odnos snaga u ovom trenutku – OKK Olimp 54 , KK Feniks Basket 16.

Olimp: Marina Galović 4, Jokić 2, Vasilić, Mrkajić 3, Vukajlović 9, Vlačić 8, Ristić 6, Kugić 2, Begović 6, Magdalena Galović, Begović 14
Feniks Basket: Žugić, Ristić 5, Grbić, Božić 2 , Ninković, Simić, Trakilović 4, Lazić 2, Antić 1, Lučić 2


Na listi strijelaca za dječake na prvom mjestu je Bojan Vidaković iz Olimpa sa 79 poena, a za djevojčice Milica Đokić iz Lavova sa 36 poena.

Domaćin trećeg vikenda Lige prijateljstva 2018. Je KK Feniks Basket i grad Bijeljina 02.06.2018. godine. U Bijeljini će biti odigrano četvrto kolo i započeto peto kolo.

Olimp - Rudar 2015