XS
SM
MD
LG

Rashodovati Želju

Ostala su još dva kola do kraja ovosezonskog prvenstva u I Ligi Republike Srpske. 9. Kolo Lige za ostanak igra se u subotu 02. 06. 2018. godine a u njemu FK Kozara na Gradskom stadionu u Gradišci dočekuje Željezničar Sport Team iz Banja Luke. Iskoristili smo priliku i porazgovarali sa Sinišom Radojom, najboljim strelcem, a sigurno i jednim od najboljih igrača Kozare u ovom dijelu prvenstva.

U Kozaru ste došli ove polusezone, u trenutku kada je bio upitan opstanak i rezultati joj nisu išli na ruku. Koliko ste zadovoljni svojim igrama i rezultatima u Kozari?

Siniša Radoja – Veoma teška polusezona za Kozaru sa mnogo pritiska i neizvjesnosti jer Kozara odavno nije bila u ovako teškoj situaciji, da kao renomirani klub bogate tradicije na ovim prostorima strijepi za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Došao sam u Kozaru na poziv trenera Vuleta Trivunovića zajedno sa još nekoliko dokazanih i provjerenih fudbalera da pokušamo pomoći da Kozara opstane u ligi i taj cilj smo evo dva kola prije kraja svi zajedno uspjeli i ostvariti. Moramo biti zadovoljni postignutim rezultatima. Poslije dvije vodeće ekipe lige osvojili smo najviše bodova u drugom dijelu prvenstva, a da smo u nekim utakmicama imali malo više sreće i prisebnosti sigurno bi taj bodovni učinak bio i znatno veći. Svojim igrama sam zadovoljan, opravdao sam ono što se od mene očekivalo i doprineo zajedno sa svim ostalim ostvarenju dobrih rezultata.

Igrate na pozicijama i kreatora igre i napadača, pored sedam golova u polusezoni, upisali ste i nekoliko asistencija, koja Vam pozicija više leži ili Vam odgovara ta kombinovana uloga?

Siniša Radoja – Odgovara mi ova kombinovana uloga jer volim da učestvujem u igri, da asistiram, a i da postignem pogodak kad mi se ukaže prilika jer se fudbal i igra i sve se čini zbog golova.

Dva gotovo na isti način, kako kažu ˇza špica“ gola koja ste postigli protiv Sloge u Gradišci je nešto što će gradiška publika dugo pamtiti i prepričavati?

Siniša Radoja – Veoma važni golovi u tom trenutku kad nam je pobjeda bila prijeko potrebna, još kada su takvi onda je to nešto posebno za sve, pa i za mene. To su valjda oni dani fudbalera kada osjeća veliko samopouzdanje i kada mu sve polazi za nogom.

Ostala su još dva kola do kraja prvenstva, prvo u subotu protiv Željezničara?

Siniša Radoja – U naredna dva kola možemo mnogo rasterećenije da igramo obzirom da smo prebrinuli sve brige oko opstanka. Cilj nam je da i u ovim utakmicama potvrdimo dobre igre ove polusezone i osta nemo u vrhu lige za ostanak, a da bi to ostvarili već u subotu moramo pobjediti mladu i veoma neugodnu ekipu Željezničara, što neće biti ni malo lako.

I za kraj, planovi za budućnost?

Siniša Radoja – U Kozari se osjećam dobro. Kozara sa ovim ljudima u klubu se diže, vraća se i vratiće se na mjesto koje joj pripada,a to uvijek mora biti jedna od vodećih uloga u fudbalu Republike Srpske. Razgo varaću sa rukovodstvom kluba u narednom periodu i vidjeti da li možemo na obostrano zadovoljstvo pronaći zajednički jezik oko produžetka saradnje.

Hvala na razgovoru i mnogo sreće našem sagovorniku i njegovim igračima u subotu, a ujedno poziv svim navijačima Kozare i ljubiteljima fudbala da dođu na posljednju ovosezonsku utakmicu u Gradišci i daju podršku našoj ekipi. Utakmica počinje u 18 h.

tekst: fckozara/Fotod: Goran Riro Radimirović 

Siniša Radoja, tamni dres


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27