XS
SM
MD
LG

Sloga ipak bolja

Fudbaleri Sloge uradili su ono što je do njih u derbi utakmici za opstanak savladali su direktnog konkurenta Napredak iz Donjeg Šepka rezultatom 3:0 i tako upravo njima prepustili posljednju poziciju koja sigurno vodi u niži rang. Sloga u posljednjem kolu gostuje u Banjoj Luci gdje se sastaje sa Željezničarom Sport tim gdje joj je potrebna pobjeda da sačuva stečenu poziciju. Da li će i nakon toga opstati u prvoligaškom društvu vidjeće se za zelenim stolom i kada bude poznat epilog sudbine Borca iz Banja Luke.

Već na startu meča Sloga je povela kada je izvrsnim udarcem mrežu gostiju pogodio Dejan Gavrić za 1:0. Sloga je diktirala ritam u prvom dijelu dok gosti nisu ni jednom ozbiljnije zaprijetili.

U nastavku gledali smo bolji fudbal. Gosti su krenuli agilnije i preko svog najopasnijeg igrača Zekića stvorili nekoliko odličnih prilika za gol. U 54.minutu pomenuti igrač je iskoristio smušenost odbrambenih igrača Sloge, oslobodio je se nekoliko čuvara i neometan šutirao, ali izvrsno brani mladi čuvar mreže domaćih Mirano Jupić. Igrao se 61.minut domaći su imali izglednu priliku ali bez realizacije. Minut kasnije Zekić ponovo odlično upućuje udarac ka golu, ali ponovo brani Jupić. A onda u 68.minutu dosuđen je slobodan udarac za Slogu na nekih 17-18 metara udaljenosti. Loptu je namjestio Željko Radovanović i evrogolom za tv špice povisio vođstvo svog tima na 2:0. U 74.minutu gosti ostaju sa igračem manje u polju kada je drugi žuti karton zaradio Veljko Mitrović.

Tekao je 83.minut kada je u stopostotnoj šansi u kojoj je teže promašiti nego pogoditi našao se Dejan Gavrić kada je sam izašao na golmana gostiju i šutirao pored gola. Što nije uradio tada uspjeo je u 86.minutu kada je bio u istoj situaciji, ovog puta zaobišao je Arnautovića i pogodio praznu mrežu za velikih 3:0.

SLOGA – NAPREDAK 3:0 (1:0)

DOBOJ – Strijelci: 1:0 Gavrić u 2, 2:0 Radovanović u 68, 3:0 Gavrić u 86.minutu. Stadion: “Luke”. Gledalaca: 200. Sudija: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo). Pomoćnici: Đorđe Grubačić i Nemanja Vujadin (oba iz Istočnog Sarajeva). Delegat: Dragan Ančić (Prnjavor). Posmatrač suđenja: Siniša Radić (Laktaši). Žuti kartoni: Lazić, Hozić, Janković, Radovanović, Lukić (Sloga), Mitrović, Zekić (Napredak). Crveni karton: Veljko Mitrović (Napredak) u 74.minutu.

SLOGA: Jupić, Janković, Hadžimujić, Lazić (od 88.minuta Aličić), Gavrić, Lukić (od 82. Andrić), Blagojević, Čebić, Hozić, Radovanović (od 90. Grahovac), Ristić. Trener: Danimir Milkanović.

NAPREDAK: Arnautović, Sladoje, Lukić (od 46.minuta Trifković), Jevtić, Mijailović, Zarić, Zekić (od 75. Marić), Mitrović, Jovanović, Milošević(od 86. Biberdžić), Matić. Trener: Dragan Alimpić.

Igrač utakmice: Dejan Gavrić (Sloga)

 


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27