XS
SM
MD
LG

Krčmarević:Ivica Osim najveći trener sa ovih prostora

 

Slobodan Krčmarević

 

Novi trener Plavih sa Grbavice , Slobodan Krčmarević, rado se odazvao da, za sportdc.net ,kaže zašto se prihvatio posla u Željezničaru!!?? Svestan je pritiska koji ga čeka i očekivanja koje imaju svi navijači Željezničara.

-Ugovor smo parafirali na godinu dana. Predsednik Senad  Misimović je želeo i na duži vremenski period , ali sam smatrao da treba na godinu, a lako ćemo ga produžiti, ako se kokckice slože. Užarena je ovo klupa i nekada ne zavisi sve od vas. S toga sam ja inisitirao da bude godina , rekao nam je Krčmarević.

Kaže da je dobro upoznat sa situacijom sa Željezničarom i svemu onome što su radili u klubu sa Grbavice. Kaže ,privukla ga je fudbalska priča sadašnje uprave.

-Željo je najveći klub u Bosni i Hercegovini i dopada mi se kako rade. Imaju i dobar omladinski poogon, a ja se ne libim da ukažem priliku mlađim igračima . Dokazao sam to i sa Stevanom Jovetićem. Njega sam ja do veo u Partizan, a kod mene u OFK Beogradu su krenilu i Bane Ivanović, Duško Tošić, Aleksandar Kolarov, kaže Krčmarević.

Igrao je on sa Partizanom, protiv Željezničara, i na Grbavici i u Beogradu. Kaže da pamti tu ekipu, a nakon 10 godina pečalbarenja poželo je da se vrati na ove prostore i ponuda Željezničara se u potpunosti uklopila u njegove planove.

Na ovim prostorima sam u poslednje vreme radio u Velenju i imao sam mogućnost da pogledam i Željezni čar. Naravno, trebaće mi vremena da upoznam ekipu. Imam na rasplaganju video materijal, i sve ostalo, pa neće to biti problem,kaže Krčmarević.

 

Slobodan Krčmarević u dresu Partizana

 

On će u Sarajevo stići pred prozivku koja je na Grbavici zakazana za 11. jun, sa njim će u stručnom štabu biti Duško Ljubičić. On je, svojevremeno, nstupao za onu šampionsku ekipu Modriče.

-Imam ja kompletan stručni štab,ali ću se sa klubom dogovoriti oko toga. Sigurno je da Duško Ljubičić dolazi sa mnom na Grbavicu, rekao nam je Krčmarević.

Pitali smo, novog stratega Želje, i da li se čuo sa Ivicom Osimom, legendom Grbavice, i naravno Partizana?

- Nisam. Čuo sam da je bolestan i želim mu da se što pre oporavi. To je definitivno najbolji trener sa ovih prostora,a imao sam sreću da radim sa njim. Čim bude u Sarajevu, gledaću da se vidimo , kaže Krčmarević.

Na naše pitane "da li zna da se Partizan interesuje za Gorana Zakarića" -rekao nam je:

- U Želji su mi rekli da oni nemaju zvaničnu ponudu za Zakarića. Znam da mu uskoro ističe ugovor,a moj ži votni moto je da "nikome na stojim na putu napredovanja." Tako neću ni Zakariću. Ukoliko je to Partizan, tim pre. Videćemo, ima vrmena da se sve posloži kako treba. Drago mi je da stižem u bh fudbal i Željezni čar. Spreman sam da radim i da se zajedno sa navijačima radujemo Željinim uspesima, rekao je na kraju Krčmarević.


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40