XS
SM
MD
LG

Uefa kažnjava

 

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatrala je prijave protiv brojnih drugih klubova iz protekle sezone.

Fudbalski klub Liverpul je kažnjen sa 20.000 evra zbog paljenja pirotehnike, ubacivanja predmeta u teren, nesportskog ponašanja navijača i pričinjavanja materijalne štete na utakmici s Mančester sitijem u Ligi šampiona.

Trener Mančester sitija Pep Gvardiola uslovno je kažnjen sa dvije utakmice suspenzije u narednih godinu dana zbog isključenja i nedoličnog ponašanja na utakmici s Liverpulom.

Liverpul je za još dvije utakmice kažnjen ukupno 9.000 eura.

Fudbalski klub Zenit igraće narednu utakmicu u evropskim takmičenjima pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača.

UEFA je kaznila Zenit i sa ukupno 70.000 eura zbog ponašanja navijača ruskog kluba na utakmici s Lajpcigom u Ligi Evrope, igranoj u martu.

Pored rasističkog ponašanja, Zenit je kažnjen i zbog toga što su navijači bacali predmete na teren, ali i blokirali stepenice stadiona Krestovski.

Barselona je dobila upozorenje jer su navijači bacali balone na teren protiv Rome u četvrtfinalu Lige šampiona.

CSKA iz Moskve platiće 20.000 eura zbog pirotehnike, bacanja predmeta u teren i blokiranih stepenica na utakmici sa Arsenalom u Ligi Evropa.

Atletiko Madrid je kažnjen sa 18.000 eura zbog blokiranih stepenica i ugrožavanja bezbjednosti na polufinalu Lige Evrope protiv Arsenala.

Izvor: Radio Televizija Crne Gore

Foto: Foto: Guliver/Gettyimages