XS
SM
MD
LG

Rogatički sport pao na niske grane

Poslednje dvije godine su pogubne za nekad poznate i priznate sportske klubove u Rogatici. 

Sportska javnost grada, kako javlja dopisnik BN TV, smatra da je to zbog nebrige opštinskih vlasti prema sportu uopšte ali i postavljanju nestručnih stranačkih kadrova na čelo klubova koji nisu opravdali povjerenje.

„Izrazit primjer je Košarkaški klub „Rogatica “, doskora ponos grada, koji nakon dvadeset uspješnih godina napušta i rang takmičenja u Prvoj košarkaškoj ligi Repulike Srpske, „ kaže istaknuti sportski radnika Rogatice, sportski novinar Slaviša Vukašinović.

Ovo potvrđuje i iskusni košarkaš iz Rogatice Aranđel Kosorić.

„Naš klub je prije tri godine igrao u finalima plej ofa za ulazak u Premijer košarkašku ligu BiH a ove je, nažalost, završio sa 22 poraza bez ijedne pobjede i nadalje će se takmičiti u Drugoj ligi RS, „ističe Kosorić.
Vukašinović dodaje da se isto dešava i sa odbojkašicama „Mladosti“ koje se trenutno takmiče u drugoj ligi a na poslednjem mjestu su sa samo jednom pobjedom.

„Fudbalski klub je na pragu ispadanja iz lige , ima još jednu šansu za opstanak ali druge utakmice odlučuju o njegovoj sudbini i on je blizu da napusti dugoligaško društvo i završi u trećoj ligi, što je nekad bilo nezamislivo , „ naglašava Vukašinović.

On navodi da su u problemima i članice rukometnog kluba jer su, ilustracije radi, poslednju utakmicu jesenjeg dijela prvenstva prvenstva odgodile jer nisu imale novca za plaćanje službenih lica.

Ovaj sportski hroničar kaže da su planinari koji su godinama ekipno i pojedinačno prvaci Republike Srpske, na neobjašnjiv način skinuti sa opštinskog budžeta.

„ Njihovo rukovodstvo jednostavno nije htjelo da se povinuje političkoj novonastaloj političkoj situaciji gdje stranka žari i pali u sportu pa su i oni pred rasutanjem društva, „ dodaje Vukašinović.

Prema Vukašinovićevim riječima u teškoj situaciji je i ribolovačko društvo pa je, zbog nepostojanja ribočuvara, riblji fond u Rakitnici skoro uništen.

Dodaje da ništa bolje stanje nije ni sa streljačkim klubom i stonoteniserima što govori da je rogatički sport na izdisaju.

Karate klub došivljava teške trenutke u radu.

„Dolaskom ove garniture vlasti karatisti su ostali bez dvorane tako da nemaju ni uslova da se dalje takmiče, „ kaže Vukašinović.

Nova vlast u Rogatici je na početku mandata smijenila ekspresno sve trenere i uprave klubova i postavila, kako kažu stručnjaci, ljude po političkoj liniji neafirmisane u sportu što je dovelo do kolapsa sportskih kolektiva u ovom gradu.

BN TV