XS
SM
MD
LG

NBA: Durent odveo Voriorse do 3-0

Košarkaši Golden Stejta savladali su Klivlend sa 110-102 i tako su poveli sa 3-0 u velikom NBA finalu.

Kavsi su sjajno otvorili meč. Igrali su sa dosta žara i energije na startu treće utakmice. LeBron nije mnogo pogađao na startu meča ali ostali su radili sjajan posao. Smit je pogađao, Lav i Tompson su bili izuzetno borbeni. Sa druge strane, Voriorsi neprepoznatljivi. Kari je mašao otvorene trojke, Durent gubio lopte u seriji pa su Kavsi vrlo rano došli do dvocifrene prednosti. Kavsi su napadali Karija i Smit mu je iznudio dva faula. Međutim, nekako su nedovoljno iskoristili taj podatak. Vremenom sei Durent razigrao pa su se Voriorsi vratili. Nakon prvog perioda Kavsi su imali samo poen prednosti.

Kavsi su jako dobro otvorili drugi period. LeBron je igrao dobro, Hud je konačno pogodio nešto pa su Kavsi otišli na +7. Tražio je Ker tajm aut jer je htio da izbaci Kavse iz ritma. Međutim, Kavsi su održavali svoju prednost u narednih par minuta. Više od Voriorsa zabrinuo ih je jedan detalj. LeBron je izvrnuo zglob ali opet je bilo klasično vezivanje pertli u njegovom stilu i nastavio je dalje kao da se ništa nije ni desilo. Tada na scenu stupa Lav. Serijom dobrih poteza doveo je Kavse do +13. U završnici prvog dijela raspucao se i Hud ali sa druge strane je na sve to Durent sjajno odgovarao. Ipak, Kavsi su na poluvremenu imali šest poena prednosti.

Kavsi otvaraju drugo poluvrijeme poenima LeBrona pod faulom. Međutim, poeni Mekgija iz ofanzivnih skokova te trojka Durenta donose Golden Stejtu izjednačenje. Iako je Lu tražio tajm aut, to nije dalo rezultata. Hil i Smit su išli iz greške u grešku i defanzivno i ofanzivno, Durent je pogađao uglavnom zicere i Voriorsi su došli do +5. Poenima LeBrona i trojkom Hila, Kavsi su izjednačili. U tim trenucima sipale su trojke na obje strane a Voriorsi su opet otišli na +5. Bacanjima Lava i poenima Huda, Kavsi prilaze na -1. Do kraja trećeg perioda viđenja je velika borba a Golden Stejt je sa vodstvom 83-81 ušao u poslednji period.

Poslednji period počeo je u dobrom ritmu i gledali smo sjajnu košarku sa obje strane. Kari je na momente divljao i pomagao Kavsima da ostanu u životu a i kod Kavsa Korver nije bio faktor. Durent je bio neumoljiv ali su LeBron i Hud odgovarali sa durge strane i Kavsi su bili u igri cijelo vrijeme. Ušlo se u neizvjesnu završnicu, u kojoj su se poeni veoma teško postizali. Kari nije mogao da pogodi ništa a kad su Kavsi poveli sa 97-96, veže pet poena i donosi +4 svom timu. LeBron je pogodio trojku a Igudala je dvojkom odgovorio. Kavsi su imali smušen napad a to je Durent kaznio trojkom, pa je Golden Stejt došao do +6 na 50ak sekundi do kraja. Pokušali su se Kavsi vratiti ali nisu uspjeli i Golden Stejt je slavio.

Durent je predvodio Golden Stejt sa 43 poena, 13 skokova i sedam asistencija, dok je kod Kavsa najbolji bio LeBron sa 33 poena, deset skokova i 11 asistencija.

Foto: Sporting News