XS
SM
MD
LG

Juniori Slavije maksimalno spremni za polufinalni turnir prvenstva BiH

Juniori Slavije sutra će u dvorani ''Novo Sarajevo'' na Grbavici započeti polufinalni turnir prvenstva Bosne i Hercegovine na kojem će pored njih nastupiti domaći Sparsi, te HKK Ljubuški.

Nakon odlaska Gorana Šehovca, koji je ekipu vodio na prvenstvu Republike Srpske, brigu o juniorima ponovo je preuzeo Stefan Stanić, koji je praktično od malih nogu sa ovim košarkašima.

- Prije svega, mislim da smo se zasluženo našli na završnici takmičenja. Ovi momci su unazad osam godina sazrijevali, tako da nama u klubu nije nikakvo iznenađenje što smo tu. Što se tiče ambicija, uvijek ispred svojih igrača stavljam najviši cilj. Maksimalno smo spremni, osim povrijeđenog Lazara Avlijaša, koji se nažalost povrijedio u prijateljskoj utakmici prije sedam dana. Svi ostali momci su maksimalno spremni i motivisani da daju sutra i prekosutra svoj maksimum, rekao je za naš portal Stefan Stanić, trener Sokolova.

Stanić se zatim osvrnuo na protivnike, Sparse i Ljubuški.

- Sparse poznajem. Kroz seniorsku košarku pratio sam, po meni, njihova dva najbolja igrača Biberovića i Kamenjaša. Mislim da je potrebno njih dvojicu natjerati na neka teška i atipična rješenja u napadu i probati ih limitirati na manji broj poena. Pored njih dvojice ima tu još nekoliko igrača na koje se mora obratiti pažnja. Ekipu Ljubuškog manje poznajemo, ali mislim da je iskustvo na našoj strani, jer su naši igrači prethodne 2-3 sezone igrali Prvu ligu Republike Srpske i sigurno su se navikli na zahtjevne utakmice kao što će ove da budu, a u jednoj utakmici sve je moguće. U svakom slučaju ishod zavisi od nas. Mi moramo da uđemo skoncentrisani, sa jasnom idejom i razmišljanjem prije svega defanzivno. Moramo igrati čvrsto i iz dobre igre u odbrani tranzicijom stići do lakih poena čime bi se ekipa razigrala.

Slavija sutra od 18,00 igra utakmicu protiv Sparsa, dok je u subotu očekuje duel protiv Ljubuškog od 14,00.