XS
SM
MD
LG

Rukomet i u Stanarima

Sinoć je na poligonu OŠ "Desanka Maksimović" u Stanarima odigrana prva rukometna utakmica. Domaća ekipa Rukometna sekcija "Stanari" dočekala je ekipu RK "Sloga" iz Prnjavora. Utakmica je odigrana u kategoriji kadeta, a uspješniji su bili gosti iz Prnjavora rezultatom 27:17.

Rukometna sekcija "Stanari" Stanari -:- RK "Sloga" Prnjavor 17:27 (8:14)

-"Ovo je bila prva rukometna utakmica na teritoriji opštine Stanari, a cilj nam je da rukomet zaživi i u ovoj opštini" poručio je incijator i osnivač Rukometne sekcije "Stanari" Mile Šljivić.

Mile je u oktobru 2017.godine počeo sa rukometnim treninzima u Stanarima i naišao je na dobru zainteresovanost djece.

"U početku je bila ogromna zainteresovanost, na prvim treninzima je bilo preko 50 djece. S vremenom taj se broj smanjivao, a onda je počelo renoviranje školske sale i bio sam primoran prekinuti treninge. U maju sam nastavio i ponovo je bila dobra zainteresovanost djece. Budući da vodim i RK " Sloga" Prnjavor došao sam na ideju da odigramo i utakmicu u Stanarima. Utakmica se pokazala kao pravi pogodak. Za djecu je to bilo nezaboravno iskustvo, prva utakmica, pred svojim navijačima, roditeljima, drugarima i simpatijama. Mišljenja sam, da bi opština Stanari mogla da dobije jedan ozbiljan, zdrav i dobar sportski kolektiv i nadam se da njihova podrška u tom smjeru neće izostati".

Ovom utakmicom ne završavaju se rukometne aktivnosti u Stanarima, momci će već ovaj vikend učestvovati na Sportskim igrama mladih u Doboju, a nakon toga očekuju ih i odlasci na Međunarodne turnire u Srbiju i Hrvatsku, kao i odlazak na Međunarodni kamp "Rastimo" u Svilajnac. Mile za kraj poručuje da svi zainteresovani, uzrasta od 6 do 14 godina, mogu početi trenirati rukomet u terminima utorak i petak od 18:30 do 20:00h na poligonu kod OŠ "Desanka Maksimović" u Stanarima.