XS
SM
MD
LG

Vlasenički reprezentativni kvarter

Novo priznanje stiglo je za vlaseničku žensku košarku, ovo bajkovito mestašce na istoku Republike Srpske neguje i uzgaja vrsne igračice pod obručima. Nedavno su najmlađe košarkašice trijumfovale na republičkom takmičenju Malih olimpijskih igara u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Sada će tri košarkašice: Andreja Stanković (rođena 2004. godine), Ivana Pavlović (2005) i Milica Mitrović (2006) boraviti na kampu Košarkaškog saveza Srbije u Karatašu kod Kladova od 14. do 24. juna što je veliko priznanje za same igračice, ali i Vlasenicu koja je podneblje velikog broja uspešnih sportista.

-Ovo je za nas novi izazov i srećne smo što idemo na kamp Košarkaškog saveza Srbije. Do sada smo imale veliki broj regionalnih saveznih treninga na kojima smo pokazale svoj kvalitet i potencijal i dobijamo pozive za sve kampove koje organizuje KSS. Jednog dana, želja nam je, sigurno, da zaigramo u dresu reprezentacije Srbije na jednom velikom takmičenju. Uključene smo u aktivni reprezentativni rad i to je ono što nas i te kako raduje – istakla je u svoje, ali i ime mlađih koleginica Andreja Stanković.

Takođe, ona je dobila i poziv da učestvuje na Kampu Košarkaškog saveza Republike Srpske u Trebinju od 16. do 22. juna, ali zbog “poklapanja” termina Stankovićeva će se odazvati na okupljanje u Karatašu. Ipak, Vlasenica neće biti bez predstavnice u “Dučićevom gradu” jer je poziv za kamp na jugu Republike Srpske dobila još jedna talentovana igračica Anđela Nikolić rođena 2004. godine.

Sve četiri devojke iz Vlasenice su pionirske reprezentativke Republike Srpske i Srbije što je pokazatelj da je ovaj gradić istinski rasadnik ženskih košarkaških talenata koji su izašli iz izvora iskusnog i priznatog stručnjaka Radike Perendića.