XS
SM
MD
LG

NBA: Voriorsi ''metlom'' do titule

Golden Stejt je ponovo šampion. Savladali su Klivlend sa 108-85 i sa 4-0 došli su do titule.

Golden Stejt je sjajno otvorio susret. Klivlend nije imao dovoljno energije i to su gosti koristili. Stef Kari je bio sjajan i zabio je devet poena u ranoj fazi meča a Voriorsi su poveli sa 13-3. Klivlend je tada zaigra malo bolje. Smit je defanzivno dao dobru energiju, u napadu se razigrao i LeBron pa su Kavsi smanjili na -2. Međutim, nakon tajm auta Kera, kreće nova serija Voriorsa. Trojkama Igudale, Stefa i Grina te poenima Durenta iz kontre, gosti dolaze do 11 poena prednosti. Do kraja prvog perioda Voriorsi su održavali prednost i prvi period su dobili sa 34-25.

Kavsi su sjajno otvorili drugi period. Trojku je pogodio Džef Grin, Nens pogodio iz ofanzivnog skoka i brzo su prišli na -4. Nisu tu stali. Igrali su pristojnu odbranu a u napadu je raspoložen bio LeBron. Šutevi Voriorsa postali su sve teži pa su Kavsi došli do preokreta i vodstva. Međutim, Voriorsi su malo po malo pronalazili ritam. Igudala i Kari su ih uveli u ritam i ponovo su se odvojili. Trojkom Karija, Voriorsi su na odmor otišli sa +9.

Golden Stejt je sjajno otvorio drugo poluvrijeme. Serijom 6-0 došli su do +15. Klivlend je uhvatio neki kakav takav ritam preko Lava pa su natjerali Kera da traži tajm aut. Nakon tajm auta Kera, Golden Stejt je ponovo zaigrao mnogo bolje. Uspjeli su saigrači razigrati i Kleja Tompsona, koji se mučio u prvo poluvremenu, pa su Voriorsi došli do +16. Tražio je Lu tajm aut ali nije to dalo rezultata. Kavsi su u završnici trećeg perioda izgledali kao raštimovana banda pa je Golden Stejt sa +21 ušao u poslednji period.

Poslednja četvrtina bila je najgora i za gledanje najmučnija četvrtina pa možda i u istoriji NBA lige. Samo se čekao kraj utakmice i konačan rezultat jer pobjeda Voriorsa nije bila upitna uopšte. LeBron je išao do krajnjih granica ali vidjelo se da u ovoj utakmici nije ni on više snage imao. Kad je izašao iz igre kao da je skinuo planinu sa leđa. Vukao je tim cijele sezone, mimo sve zdrave logike dovukao ga do velikog finala i tamo je na kraju dobio metlu jer Smit nije znao rezultat a i radi neznanja svog trenera. Na kraju su Voriorsi slavili sa 108-85.

Kari je predvodio Golden Stejt sa 37 poena, dok je Durent imao 20 poena, 12 skokova i deset asistencija. LeBron je u vjerovatno zadnjoj utakmici u Kavsima dao 23 poena ali ni on nije imao snage da bude na svom nivou.

Foto: Youtube