XS
SM
MD
LG

Borac ima pravo na zaštitu!

Proteklih dana, od kada se pojavila informacija da će banjalučki Borac potražiti zaštitu Izvršnog odbora FS BiH i doći u poziciju da traži da se poništi odluka Komisije za licenciranje, a kojom je tim iz Banjaluke dobio zabranu igranja Premijer lige, digla se , u federalnim medijimima,  kuka i motika protiv ekipe iz grada sa Vrbasa. Gotovo pa da se traži da im se zabrani slanje žalbe na adresu FS BiH.

Možda su se mediji prepali jedinstva koje su iskazali članovi IO FSBiH iz Republike Srpske. Svi do jednog, ubeđeni smo i da će Milorad Sofrenić koji je u prvim mah bio negativan po pitanju Borčeve žalbe, biti na strani pre svega istine i fudbala. Tačno je da Banjalučani nisu na vreme završili poslo ve oko dugovanja Fudbalskom klubu Džaja. Tačno je i da Džaja ima pravosnažnu presudu suda, a pitanje je zašto Džaja nije pristajao na dogovor?  Pitamo se mi zašto izbaciti klub koji je na zelenom terenu izborio opstanak!!!

 Ne sporimo mi  da se FK Džaja  duguje. Ko je kriv za taj dug neka se jednom konačno utvrdi?  Ko nije i zašto išao na ročišta i propuštao rokove za žalbe?  

Mnogo pitanje,a odgovor se nalazi  u presudama i sudskim odlukama. Treba samo pogledati datume, potpise...Nije to težak posao, a moramo biti iskreni i reći da ova uprava tima iz Platonove nije kriva za presudu i za ovaj dug. 

Oni su krivi što nisu stigli do dogovora oko reprograma ili bilo kakvog rešenja slučaja Džaja. Iz prepiske koju je naš portal objavio vidjelo se da su pokušali. Da li je bilo i dobre volje od strane FK Džaja? Mnogo pitanje,a biće valjda i odgovora. 

Nas interesuje što se digla kuka i motika na Borac i njegove legitimne težnje da se izbori za opstanak u Premijer ligi. zasluženo su ostali. Znamo mi kako im je nameštana igra da ispadnu i na terenu.   Da nsu uzeli onaj veliki bod na Tušnju bio bi Borac u Prvoj ligi. 

Ovaku su Darko Vojvodić i fudbaleri nadmudrili ostale iz Lige za opstanak ,a znamo ko im je i kako namještao put u niži rang takmičenja. Eto, to im se nije ostvarilo,ali će sada Borac administrativnim putem u niži rang. Da li je pravedno?

Nije! Kao što nije da onaj tim koji je ispao dođe u prliku da ostane u Ligi. Prisećemao se slučaja od pre dvie godine. Tada je Čelik (opet Zeničani) ostao u ligi, a nije bio izmirio dugove za neke trenere i igrače. Setimo se prošle godine kako je na izvlačenju brojeva bio klub X (Sloboda Tuzla).

Svašta se moglo u FS BiH, a sada je problem što Borac traži spas od Izvršnog odbora. Ne kažemo mi da će IO odlučitio da se Borcu da licenca. Pita nje je i da li će to prihvatiti UEFA. Ona je jedina nadležna nad odlukama Komisije za licenciranje, ali nam bodu oči tekstovi koji su protiv ovog pokušaja  Banjalučana. Prava hajka!

Njima je, po stavu sarajevske čaršije, zabranjeno tražiti reviziju odluke. Očito  samo zato što je u pitanju Borac, i klub iz Republike Srpske... Znamo mi da je gotovo nemoguće doći do broja 12, To je magična brojka glasova  koja Borac ostavlja u Premijer ligi. Nemoguća misija, Jedni će da štite svoj klub, drugi će biti neziantersovani i biće im to  nevažno...Dejtonska BiH, ništa novo.


Vitez 0 : 0 Radnik
Široki Brijeg 1 : 1 Krupa
Sarajevo 0 : 0 Sloboda
Borac 1 : 1 Zrinjski
Željezničar 3 : 1 Čelik
Mladost 1 : 1 GOŠK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 22 16 2 4 50
2 Željezničar 22 16 2 4 50
3 Široki Brijeg 22 13 3 6 42
4 Sarajevo 22 12 4 6 40
5 Krupa 22 9 8 5 35
6 Radnik 22 9 5 8 32
7 Mladost 22 7 8 7 29
8 Borac 22 7 5 10 26
9 GOŠK 22 7 3 12 24
10 Sloboda 22 5 6 11 21
11 Čelik 22 4 1 17 13
12 Vitez 22 1 5 16 8