XS
SM
MD
LG

Pobeda imperativ

Konferencija za novinare ženske „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. sa Kazahstanom održana je u Trening centru FS BiH u Zenici.

Na pitanja novinara odgovarale su selektorka Samira Hurem, te reprezentativke Milena Nikolić i Lidi ja Kuliš. Hurem je prokomentarisala prethodni meč sa Velsom u kojem je tim BiH poražen 0:1.

-Naš cilj je bio da osvojimo tri boda protiv Velsa, tada bi i raspoloženje u ekipi bilo još bolje. Pružili tamo koliko smo mogli, ali to nažalost nije bilo dovoljno. Nedostaju nam neke standardne igračice. U prvom poluvremenu smo možda imali i više od igre od Velsa, ali na kraju smo bili poraženi. Videli su se i fizički nedostaci naše ekipe u odnosu na protivnika – kaže Samira Hurem, a potom o današnjem susretu ističe:

-Jedva čekamo utakmicu sa Kazahstanom u kojoj želimo bodove i igračice će pružiti maksimum na terenu. Lidija Kuliš i Milena Nikolić imaju problema sa povredama, ali nama su one bitne reprezentativke i nadamo se da će biti prevaga protiv Kazahstana. Želimo pred našom publikom da dođemo do bodova.

Kapiten Milena Nikolić očekuje pobedu:

-Što se tiče utakmice sa Velsom, u prvom poluvremenu smo im dobro parirali i imali bolje šanse koje nismo iskoristili. U nastavku je domaćin igrao visok presing i imao inicijativu. Odbranili smo i penal, ali ni posle toga nismo uspeli da se podignemo na viši nivo i poražene smo. Sada nas očekuje novi meč. Dobro smo radili i spremali se za Kazahstan. Imamo kvalitetniji tim, ali kraj je sezone i prisutan je umor kod igračica. Bez obzira na to mi ćemo pružiti maksimum i očekujem da ostvarimo pobedu.

Lidija Kuliš smatra da bh. reprezentacija ima talentovane mlade fudbalerke:

-Nedostaje nam nekoliko standardnih igračica, ali tu su neke nove i mlađe koje su zaista odlične. One imaju priliku da se pokažu na ovakvim utakmicama i da se uz nas starije uigraju što će nam koristiti i u narednim kvalifikacijama. Verujem da ćemo osvojiti tri boda protiv u ovom susretu.

 

 

Grupa 1

 

BiH – Kazahstan  danas u 17.30

Vels – Rusija       danas u 20.00

 

1. ENGLESKA       6       5       1       0       20:1   16

2. VELS               6        4       2       0       4:0    14

3. RUSIJA           5        2       1       2       10:10  7

4. BiH                  6        1       0       5       3:14  3

5. KAZAHSTAN   5       0       0       5       0:12   0

 

Sledeće utakmice: Rusija – Kazahstan (30. avgsut), Vels – Engleska (31. avgust).