XS
SM
MD
LG

Dominatna Sloga i blijeda Mladost iz Bogutovog sela

Završena je još jedna sezona drugoligaškog Istoka. Titulu slavi Sloga iz Gornjeg Crnjelova, dok u niži rang, za sada, sigurno ispada samo Mladost iz Bogutovog sela.

Ambiciozni tim iz Gornjeg Crnjelova protutnjao je ligom. Ekipa sa najširim i najkvalitetnijim igračkim kadrom, sa velikim ambicijama, nije imala dostojnog protivnika u ovoj ligi, iako su ih neki klubovi i znali namučiti, pa i pobijediti, no nisu imali tu konstantu kao ekipa koja je svoje utakmice igrala u Velikoj Obarskoj.

Predvodi ih najbolji strijelac lige, Dragiša Komarčević, sa 26 golova, a četiri manje je postigao njegov saigrač Nenad Đurić. 

Na suprotnom kraju tabele je Mladost iz Bogutovog sela. Nekada respektabilna drugoligaška ekipa ove sezone se našla u problemu, pa je i bila najlošija ekipa lige, a sa 24 boda ubjedljivo su posljednjeplasirani, sa čak trinaest bodova manje od trija, Mladost Rogatica, Proleter Dvorovi, Sloga Junajted. A u tom triju Mladost iz Rogatice ima najlošiji međusobni omjer, te je njihova sudbina u drugoj ligi neizvjesna.

Ukoliko se banjalučki Borac i zvanično uključi u prvoligaški karavan to znači da Mladost iz Rogatice nakon duže vremena ispada i seli se na Regionalni Jug. Veliki je to udarac za ekipu Mladosti koja je već godinama tu nekako pri dnu, ali se uvijek izvlačila, ali je to još jedan dokaz posrnuća sporta u Rogatici i nedomaćinskog odnosa, na šta upozoravaju sportski radnici ove opštine.

Ostale ekipe su sigurne. Manje-više su sa uspjehom završile još jednu sezonu koja je za mnoge bila jako naporna, finansijski jako teška, te im je dosta posla u ljetnoj pauzi da se spreme za narednu.

TABELA
LISTA STRIJELACA: Dragiša Komarčević (Sloga GC) 26, Nenad Đurić (Sloga GC) 22, Rajko Ćeranić (Mladost Gacko) 19, Miroslav Bjelica (Famos) 18, Dejan Jovanović (Jedinstvo Brodac) 17, Mlađan Karaman (Sloga GC) 15...