XS
SM
MD
LG

Trivunović odbio Slaviju

Ovogodišnja sezona u timu Slavije iz Istočnog Sarajeva oko nčana je juče, sastankom stručnog štaba i igrača. Fudbaleri su dobili slobodno do početka jula, kada će se upaliti Slaviji ni motori za sezonu 2018./19.

Kako smo uspeli saznati, nekadašnji premijerligaš je u fazi reorganizacije i igračke i rukovodne strukture, a ono što je sigurno najvažnje je odluka da se u narednoj prvoligaškoj sezoni ''napadne'' Premijer liga.

Sednica klupskog rukovodstva održana je u ponedeljak naveče i članovi su upoznati sa finansijskim stanjem u klubu. Podnešeni su svi potrebni izveštaji i kontatovano je da je ekipa ispunila plan, igrala se Liga za šampiona , ali je istaknuto da je propuštena godina u kojoj se moglo ići na Premijer ligu.

Klupski čelnici su zaključili da je ključna utakmica bila sa Zvijezdom 09 na domaćem terenu, u jesenjem delu. Tada je ekipa poražena rezultatom 3:4 i nakon toga su splasnule ambicije. Konstatovano je da tim Zvijezde 09 ide zasluženo u viši rang takmičenja, ali da ekipa iz Etno sela nije bila mnogo bolja i kvalitetnija od Slavije. Zbog toga su sada u klubu otvoreno rekli da će u narednu sezonu ući sa neskri venim ambicijama da se tim vrati u bh elitu.

Naravno za tako nešto je potreban i bolji tim i bolji stručni štab, a i da se uprava kluba pojača. S toga je, u ponedeljak, formirana komisija koju čine tri člana klupskog rukovodstva zadužena za igrače. Oni će obaviti potrebne razgovore sa fudbalerima koje žele da vide u dresu Slavije i naredne godi ne. Nema dileme da su to od fudbalera sa strane pre svih Milinković, Antič i golman Butorović, te mladi Milisavljević.

Ekipa iz Istočnog Sarajeva je zainteresovana i za produžetak saradnje sa Veljovićem, ali on ima i druge ponude pa neće biti iznenađnje ukoliko se odluči za odlazak.

-Videćemo sa ovim igračima kakvi su im uslovi, šta traže i možemo li da se dogovorimo. Naša je želja da ostanu, jer su pokazali u ovoj sezo ni da poseduju kvalitet i za veće dome te, a siguran sam da će im podatak da idemo na Premijer ligu biti interesantan. Očekuju nas i razgo vori sa mnogim drugim igračima. Moramo, i sa fudbalerima poniklim u našim redovima, razgovarati. Da ih sada ne nabrajam sve... Ima ih mnogo i oni znaju na koga računamo. Brzo ćemo se odlučiti i oko imena fudbalera koji mogu potražiti nove sredine. Sigurno je da ima ta kvih, rekao nam je Goran Simić, trener tima u drugom delu sezonu.

Mada nam niko, u klupskoj administraciji, nije želo potvrditi, naprotiv čak su to i pokušali demantovati u Slaviji se,ipak, počelo raditi na rekonstrukciji tima i klupskog rukovodstva i pre samog kraja sezone. Gotovo sigurno je da će u upravu kluba ući Darko Ljubojević, nekadašnji član najužeg rukovodstva FS BiH. On je sada sekretar stručnog štaba seniorske repreze ntacije. Živi u Istočnom Sarajevu i u Slaviji bi želeli da on ima aktivnu ulogu u stvarnju ove nove ekipe iz Istočnog Sarajeva. Prema našim saznanjima, Ljubojević je bio zadužen da porazgovara sa Vuletom Trivunovi ćem, šefom stručnog štaba Kozare i pokuša da ga privoli da dođe na čelo Slavije. Saznali smo da se Trivunović zahvalio na pozivu, uz konstataciju da ima obavezu prema Kozari i da čeka razgovor sa timom iz Gradiške. Nije ekipa iz Istočnog Sarajeva za sada širila priču oko novog šefa stručnog štaba. Želeli su da prvo vide sa Trivunovićem da li može doći do dogovora, a ako to u potpunosti otpadne, onda će se krenuti u potragu za novim šefom stručnog štaba.


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27