XS
SM
MD
LG

Stefan Majdov poslije četiri mjeseca ponovo na tatamiju

Stefan Majdov, stariji od trofejne braće Majdov, poslije četiri mjeseca pauze zbog povrede zadobijene na Grend slemu u Parizu, vratio se prethodnog vikenda na tatami i to praktično na domaćem terenu, na Evropskom kupu u Beogradu.

Reprezentativac Srbije je odradio pet mečeva, tri je riješio u svoju korist, dok je izgubio borbu u polufinalu, te borbu za bronzu. U razgovoru za naš portal Stefan Majdov ističe da je zadovoljan sa prva tri meča, ali da mu je krivo što nije uspio da stigne do medalje.

- Prva tri meča sam odradio odlično i ostvario tri pobjede. U polufinalu sam izgubio od Rusa, moja greška. Očekivao sam mate, koji je sudija mogao da dosudi, ali nije. I takav je džudo. Sve se završilo u tom jednom napadu. U borbi za bronzu radio sam sa odličnim Čehom, Ivanom Petrom, koji se redovno bori na Grend slemovima i Grend prijevima. Bez opravdanja sam kasnio na taj meč, ušao u njega psihički nepripremljen radi tenzije oko kašnjenja. Dobio sam prvi shido ni za šta, odmah nakon toga i drugi, i bio je to veliki pritisak na mene da ne dobijem i treći jer je ostalo mnogo vremena do kraja, a protivnik je taktički pokušavao da ga iznudi. Počeo sam da napadam, napravio sam grešku i protivnik me oborio na wazari, rekao je za naš portal Stefan Majdov, a onda dodao:

- Na kraju peto mjesto. Poslije četiri mjeseca bez takmičenja mogu da budem zadovoljan sa prve tri borbe. Krivo mi je što sam ostao bez medalje, a naporno sam trenirao i skinuo osam kilograma.

Prema sadašnjem planu Stefan Majdov će naredno takmičenje imati krajem jula kada će učestvovati na Grend priju u Zagrebu.

Tokom trajanja Evropskog kupa u Srbiji priznanja su dobili svjetski prvaci i evropski viceprvaci Nemanja Majdov i njegov otac i trener Ljubiša Majdov. Od Džudo saveza Srbije Nemanja je dobio crni pojas treći dan, dok je Ljubiša Majdov dobio crni pojas peti dan. Njih dvojica su predsjedniku DŽudo saveza Srbije, Ivanu Todorovu, poklonili pojas kojeg su donijeli iz Japana iz kojeg su se vratili samo dan pred ovo takmičenje.