XS
SM
MD
LG

Jakupoviću ističe ugovor: Sješćemo i vidjeti da li nam se ambicije poklapaju

Fudbaler prijedorskog Rudara, Demir Jakupović, sa šesnaest pogodaka je postao najbolji strijelac Prve lige Republike Srpske u sezoni 2017/18.

Postigao je on dva više od svog saigrača Ognjena Jaćimovića i fudbalera novog prvaka, Zvijezde 09, Damjana Krajišnika.

On je pred početak prošle sezone stigao u Rudar iz Metalleghea, odnosno vratio se na Gradski stadion u Prijedor.

- U Rudar sam došao sa željom i ciljem da izborimo Premijer ligu. Na žalost, nismo uspjeli u našim zacrtanim ciljevima i ja čestitam Zvijezdi 09 na tituli i plasmanu u Premijer ligu. Ja sam lično zadovoljan svojom sezonom. Pružao sam najviše što sam mogao, a povrede su me mimoišle. Plod moji dobrih igara su i dobre ocjene izvještača sa utakmica, što mi je posebno drago, a uz to sam i prvi strijelac lige sa šesnaest postignutih pogodaka, rekao je za naš portal Demir Jakupović.

Njemu sa završetkom sezone ističe i ugovor. Kaže da će uskoro sjesti sa Upravom kluba i vidjeti kakvi su planovi za iduću sezonu.

- 15. juna mi ističe ugovor sa Rudarom. Nakon razgovara sa upravom i trenerom vidjećemo da li nam se planovi poklapaju. Rudar je moj klub i žao mi je što 90. rođendan kluba nismo proslavili ulaskom u Premijer ligu. Dobrog sam zdravlja i u dobroj sam igračkoj formi. Još uvijek nisam pružio sve što mogu u fudbalu. Ponuda imam, ali o njima ne razmišljam previše. Mlad sam, željan dokazivanja, i vrijeme je na mojoj strani.

Demir Jakupović je karijeru počeo u Podgrmeču odakle je prešao u Rudar. Nakon toga se vratio u Podgrmeč, pa je uslijedio odlazak u banjalučki Borac, poslije kojeg se Jakupović vratio u Rudar. Iz Rudara je prešao u Metalleghe, a onda se pred početak prošle sezone ponovo vratio u Rudar.


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36