XS
SM
MD
LG

Četvrti pokušaj uspješan

MEĐAŠI: Fudbaleri  Kolektiva su postigli veliki uspjeh  osvajanjem prvog mjesta  u Prvoj OL,  Istok,  i tako izborili plasman u viši rang u Četvrtu ligu RS, grupa Semberija. Uspjeh je vrijedan svake pažnje i zbog toga je ovih dana lijepo biti u Međašima. Na svakom koraku se priča o uspjehu i to podsjeća na nekadašnja davna vremena fudbala. Fudbalerima, trenerima, upravi su zahvalni svi mještani, oni koji žive van ovog sela, kao i svi simpatizeri iz drugih mjesta, a takvih ima mnogo.

Treba reći da su u posljednjih 4-5 godina fudbaleri Kolektiva uvijek u vrhu ove Prve OL, kao petog ranga. Titula je uvijek za malo izmicala, ali ovog pute nije, i stigla je u prave ruke. Prethodno je bila bolja ekipa  Miloša Obilića iz Nove  Janje, pa ekipa Janje 2009, pa ekipa Brodca.
 
"Smogli smo velike snage i odricanja, volje i hrabrosti da ovo i ostvarimo. Cijelu sezonu je vođena velika borba sa odličnim protivnicima kakvi su bili Drina iz Batra i Batković. Da je bilo ko i od njih osvojio titulu to ne bi bilo nezasluženo. Svi susreti ovih ekipa su protekli fer i korektno. Mora se odati priznanje sudijskoj organizaciji koja je za te utakmice izabrala najbolje i oni su opravdali povjerenje. Organizacija na svakoj utakmici je bila za najveću ocjenu i sve nas raduje podatak da je i OFS,  koji je vodio takmičenje, položio ispit, uz manje propuste. Ne želimo nikog isticati pojedinačno u našem klubu jer su svi dali veliki doprinos. Ipak, moram odati priznanje svim igračima koji su nosili dres u ovoj sezoni, a i onim koji,  iz nekih razloga, to nisu činili, ali su bili veliki podstrek svojim saigračima. Mora se odati priznanje i upravi koja je bila malobrojna, ali uvijek na visini zadatka. O navijačima je suvišno govoriti, dovoljno je samo bilo biti na utakmici u Batru pa vidjeti sve, kako one iz našeg sela, tako i one druge koji nas cijene, poštuju. Jednom rječju pobijedio je  Kolektiv, a to smo svi miI", kaže predsjednik kluba Dragan Spasojević, koji je zbog radnih obaveza odsutan, na radu u inostranstvu, ali je uvijek bio uz klub.