XS
SM
MD
LG

Delke čeka fudbalere

Rijetki su istinski fudbalski entuzijasti na sceni. Biznis, kladionice, mešetari, tajkuni uvode nova “pravila”. Volonterizam je skoro izumro. Sve je manje pravih sportskih radnika u fudbalu.

Ipak i na sreću ima još fanatika. Koji žive za fudbal. Koji posljednju marku daju za najvažniju sporednu stvar.

Miodrag Delić jedan je od takvih sportskih radnika. Ne predaje se. Hrve se sa svim nevoljama. Poznat je kao trener i sportski radnik za kojeg nema radnog vremena. Na terenu je od jutra do mraka.

Balkan footbal, čiji je Miodrag “zaštitno lice”, organizuje tradicionalni Balkan kamp. Na kojem će okupiti slobodne igrače od 18-24 godine, s ciljem i željom da najbolji ostvare transfer.

Na kamp u Ubu u Srbiji, koji je zatvorenog tipa, pozvani su igrači iz Slovačke, Češke, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore… I naravno iz Srbije.

Predviđene su test utakmice koje će biti snimane. Svaki kandidat dobit će CD. Na kamp je Delić, organizator i domaćin pozvao skaute iz Evrope koji skautiraju i traže potencijalna pojačanja za evropske klubove. Na kamp su pozvani predsjednici, sportski direktori, treneri i menadžeri iz regiona. Najavljuje istinsku reviju fudbala, ali i puno zabave. Balkan kamp je predviđen 19.-21.juna ove godine.

Jedinstvena je ovo prilika za igrače, menadžere, klubove da naprave posao. Nađu pojačanja, da realiziraju transfer, da razmjenjuju iskustva i ds se druže. To može samo fudbal i Miodrag Delić, neumorni sportski radnik kakvih je malo u ovom dijelu Evrope.